• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Kakvo je ovo suđenje!?

UO Partizana ogorčen suđenjem u prvim kolima proljećnog dijela sezone i traži od svih nadežnih organa da "obezbijede regularan tok takmičenja".

Partizan je nezadovoljan suđenjem i smatra da postoji "scenario" da se kroji tabela!

Upravni odbor crno-bijelih je na sjednici koja je održana u utorak, a u srijedu je objavljeno saopštenje, konstatovao da je rad Sudijske komisije "neobjektivan i pristrasan".

Potencirajući nekoliko spornih situacija iz utakmica u prvim kolima proljećnog dijela sezone, kao i odluku sudija o kažnjavanju igrača srpskog šampiona, uprava Partizana je konstatovala da to nisu slučajne greške, već "naručene", po "unaprijed utvrđenom planu i scenariju", a sa ciljem da se "neregularnim sredstvima utiče na poredak na tabeli".

Evo cijelog saopšenja FK Partizan:

"Upravni odbor je, na osnovu analize nepobitnih činjenica, bio primoran da utvrdi da rad organa FSS u prethodnih mjesec dana, a prije svega Sudijske komisije, predstavlja nezabilježen primjer neobjektivnosti, pristrasnosti, klubaštva i očevidnog kršenja fudbalskih propisa i pravila fudbalske igre.

Ako se na svega pet odigranih utakmica drastične greške na štetu FK „Partizan" dešavaju u nizu - nepriznat regularan pogodak u 16. kolu, nedosuđen kazneni udarac u 17. kolu, nedosuđen kazneni udarac u 20. kolu, bezrazložno i protivno pravilima dodjeljena javna opomena igraču Trajkoviću u istom kolu - jasno je i očigledno da se ne radi o slučajnosti, već o "naručenim" greškama koje su produkt unaprijed utvrđenog plana i scenarija, a sa ciljem da se neregularnim sredstvima utiče na poredak na tabeli. O postojanju takvog plana i scenarija svjedoči i rad Sudijske komisije koja, kada su u pitanju greške na štetu FK Partizan, vidi ono što niko nije vidio, a kada su u pitanju greške u korist rivala FK Partizan, ne vidi ono što svi vide.

Sljepilo Sudijske komisije očigledna je posljedica njene reorganizacije izvršene neposredno pred početak proljećnog dijela sezone, a svrha i ciljevi te reorganizacije su sada jasni svima koji prate dešavanja u srpskom fudbalu.

Nažalost, FK Partizan nema objektivan i ravnopravan tretman ni kod drugih organa FSS, za šta je primjer Disciplinska komisija, koja prilikom izricanja disciplinskih mjera nema iste kriterijume za igrače FK Partizan i za igrače drugih klubova. O prisutnosti voluntarizma u radu organa FSS i Zajednice Super lige govori podatak da se izdaju dozvole i licence za organizaciju utakmica na određenom stadionu, a zatim se te dozvole i licence ne poštuju i stvara se neizvjesnost gdje će se prvenstvene utakmice igrati?! Takvi slučajevi nisu mogući u jednom organizovanom i uređenom profesionalnom sportskom takmičenju.

Opisani trendovi su toliko očigledni da izazivaju gnijev i nezadovoljstvo navijača i ljubitelja fudbala, utiču na rasplamsavanje ionako uzavrelih strasti, o čemu govore rubrike crnih hronika srpskih medija.

Zadatak organa FSS i Zajednice Super lige je da obezbijede da se takmičenje sprovodi u skladu sa propisima i donijetim odlukama, da svi klubovi i pojedinci u fudbalskoj organizaciji imaju ravnopravan i pravičan tretman, da se počinjene greške objektivno utvrđuju i izriču odgovarajuće sankcije. Umjesto toga pojedinci iz fudbalskih organa su obukli klupske dresove i uključili se u prvenstvenu trku, naravno ne igrom na terenu, već nezakonitim, nepoštenim i pristrasnim odlukama.

FK Partizan očekuje hitnu reakciju nadležnih iz organa FSS i Zajednice Super lige kako bi se obezbijedio regularan nastavak sezone i takmičenje u skladu pravilima i sportskim fer-plejom. Vjerujemo da u pomenutim organima većinu čine fudbalski radnici koji vjeruju u te principe".

(MONDO, Foto: MONDO/Predrag Vujić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC