• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ime Runi ne može na uskršnje jaje!

Komičan i bizaran slučaj iz Mančestera: dijete koje se zove Runi Skols(!?) rastužilo se pred Uskrs, jer na jajetu ne može da mu piše samo Runi.

Pasionirana navijačica Mančester junajteda prije tri godine je rodila sina, kome je dala ime Runi. S obzirom na to da je porodično prezime Skols, ovaj mališan se zove Runi Skols, što je kombinacija prezimena nekadašnjeg i sadašnjeg igrača Mančester junajteda (Pola Skolsa i Vejna Runija).

Majka trogodišnjaka željela je da obraduje mališana za Ukrs i pokloni mu čokoladno jaje na kojem bi pisalo njegovo ime - Runi.

Ali, u poznatoj poslastičarnici "Tortons" u blizini Mančestera, kojoj promet najbolje ide baš za uskršnje praznike, odbili su da na čokoladnom jajetu za ovog klinca napišu samo Runi, strahujući da će ih neko tužiti za autorska prava!

Roditeljima je rečeno: Runi ne može, Runi Skols može.

Prema zakonima Velike Britanije, lično ime ne može biti predmet "kopirajta", odnosno zaštite autorskog prava.

"To je nevjerovatno! Zašto su onda pristali da napišu njegovo puno ime i prezime!? Ako može to, zašto ne bi moglo samo ime?", u nevjerici je majka Džoan Skols, prenosi "Dejli mejl".

Gospođa Skols, koja je strastveni navijač Mančester junajteda i na ruci ima tetovažu sa likom legendarnog Erika Kantone, smatra da se Vejn Runi sigurno ne bi zamarao tužbama ove vrste, pogotovo kada je riječ o djetetu i uskršnjim radostima.

"Ono što je trebalo da bude lijepo iznenađenje za Uskrs, pretvorilo se u farsu. Sve je ovo potpuno glupo! Moj sin se zove Runi. Da li to znači da mu neće biti dozvoljeno da mu ime bude ispisano na bilo čemu, jer se zove isto kao slavni fudbaler!?", kaže ona, koja ima i dvije mačke koje je nazvala po bivšim fudbalerima Junajteda - Kantoni i Dimitaru Berbatovu.

Ova Britanka ima četvoro djece, a, zanimljivo, drugi sin joj se zove Anderson (ima 16 godina). Ali, on je rođen prije nego što je u Mančester junajted došao Brazilac sa tim imenom, tako da on nije bio inspiracija za ime. U međuvremenu, Anderson je otišao iz Junajteda.

Džoan Skols kaže da je svom najmlađem djetetu dala ime Runi, jer joj je Vejn Runi najomiljeniji fudbaler i ne bi mogla da podnese ako on jednog dana ode iz Junajteda.

VIDEO

Inače, ime Runi je postalo popularno širom Engleske posljednjih godina. Prema statističkim podacima, kada je Runi izbio u centar pažnje fudbalske javnosti u svojim prvim godinama u Evertonu, zabilježena su tri slučaja u Velikoj Britaniji kada su roditelji dali svojoj djeci ime po ovom fudbaleru.

A 2004. godine, kada je došao u Mančester junajted, osmoro djece je dobilo ime Runi.

Zanimljivo, između 2009. i 2011. nijedan roditelj par u Engleskoj nije svom djetetu izabrao ime Runi, ali je u 2012. godini to ime dobilo petoro dece.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Alex Livesey)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC