• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA tereti Zvezdu za "dva, tri, pet miliona.

Završena je sjednica UO FK Crvena zvezda.

Sjednica Upravnog odbora FK Crvene zvezda, započetka nešto poslije 17 časova, okončana je oko 20.15, kada su se okupljenim novinarima konačno obratili potpredsjednik Ivica Tončev i član UO Branko Kovačević.

Prije njih, čelnici Zvezde koji su napuštali stadion, nisu željeli da daju nikakve izjave, tj. odgovore na pitanja, a odlučeno je i da se klub oglasi saopštenjem.

Branko Kovačević rekao je da "su prvi rokovi Zvezdi za plaćanje dugova 24. april i potom 15. maj", a na pitanje: "O kojoj se sumi radi?", dao je veoma neodređen odgovor:

"Dva, tri, pet miliona..."

Da će se tek utvrđivati koliko Zvezda mora da plati bivšim igračima i trenerima, posvjedočila je i izjava Ivice Tončeva:

"Nije bilo riječi o novcu, više smo pričali o ugovorima, zašto su tako potpisivani. Angažovaćemo advokatsku kancelariju da nam pojasne i kažu šta UEFA od nas traži", rekao je Tončev novinarima na stadionu, po izlasku sa sjednice.

Evropska fudbalska unija zaprijetila je Zvezdi kaznama zbog kršenja finansijskih propisa, među kojima su i neisplaćena dugovanja prema bivšim igračima.

"Treba da se zna ko je kriv i da se pokrene postupak protiv njih. Situacija u klubu jeste alarmantna, ali znate i sami da to nije ništa do ove uprave... Moje mišljenje je da imamo više od 50 odsto šanse da igramo u Evropi sljedeće sezone", rekao je Tončev.

Nedavno se u Srbiji ponovo pokrenula priča o privatizaciji klubova, a potpredsjednik Zvezde iznio je svoj lični stav o tom pitanju.

"Klub će da se privatizuje, a moje mišljenje je da svi klubovi u zemlji treba da se privatizuju. Stav Crvene zvezde biće iznijet narednih mjeseci, nedelja, dana...", rekao je Tončev.

ODLAZILI KOKEZA, BAŠANOVIĆ, ČOVIĆ... BEZ RIJEČI!

Sastanak rukovodstva, koji je počeo sa zakašnjenjem i kojem su, u početku, prisustvovali i najiskusniji prvotimci kapiten Nenad Milijaš, Nikola Mijailović i Dragan Mrđa, prvi su napustili potpredsjednik Slaviša Kokeza i član UO Zoran Bašanović, a potom i drugi potpredsjednik Nebojša Čović.

Niko od njih trojice nije želio da da izjavu, niti odgovori na bilo koje pitanje, za razliku od trećeg potpredsjednika Ivice Tončeva, koji se obratio kratko novinarima po dolasku na stadion.

Tončev je prije početka sjednice, na kojoj je trebalo da bude reči o najavljenoj kazni UEFA, rekao:

"Ne možemo ništa da komentarišemo dok ne vidimo taj papir što je stigao uz UEFA. Nigdje nisam vidio da su nas zvanično upozorili, osim u medijima. Nama je najbitnije da osvojimo titulu, a sve ostalo rješavaćeno u hodu", rekao je Tončev.

"Ne želim da se bavim komentarima o eventualnoj suspenziji", dodao je.

On je rekao i da je najvažnije da crveno-bijeli osvoje titulu ove sezone, a da će sve ostale probleme, uključujući i upozorenje UEFA zbog kršenja pravila u finansijskom fer-pleju, klub rješavati u hodu.

Finansijsko kontrolno tijelo UEFA utvrdilo je, poslije detaljne analize zasnovane na reviziji poslovanja, da je Crvena zvezda prekršila pravila finansijskog fer-pleja zbog dugovanja prema klubovima i zaposlenima na dan 30. septembra 2013. godine.

Crveno-bijelima zbog toga prijeti opasnost od kazne, koja je u rasponu od novčane do suspenzije.

Kada je sjednica i formalno bila završena, odluka UO bila je da se javnost o zaključcima obavijesti saopštenjem, koje će uskoro biti objavljeno na zvaničnom portalu kluba.

(MONDO/Agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC