• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Juventus UBIO svaku neizvjesnost!

Za samo 26 minuta igre, šampion Italije riješio je zagonetku na "Friuliju" i poslao jasnu poruku u Rim - neizvjesnosti neće biti.

Posljednji poraz u Seriji A, u utakmicama koje su igrane nedeljom, Juventus je doživio 1975. godine.

Ostaće tako do daljeg...

Šampion Italije, malo je reći rutinski, riješio je gostovanje na "Friuliju" i već u 26. minutu posljednjeg meča 33. kola poslao jasnu poruku u Rim - neizvjesnosti u finišu sezone neće biti.

Golovima Sebastijana Đovinka u 16. i Fernanda Ljorentea u 26. minutu, Juventus je nadigrao Udineze i vratio se na osam bodova prednosti u odnosu na jedinog pratioca, Romu - 0:2 (0:2).
TABELA: Juventus 74, Roma 79, Napoli 67, Fiorentina 58, Inter 53, Parma 51, Torino 48, Milan 48, Lacio 48, Atalanta 46, Verona 46, Sampdorija 41, Đenova 39, Udineze 38, Kaljari 33, Kjevo 30, Bolonja 28, Livorno 25, Sasuolo 25, Katanija 20.

Do kraja sezone, Juve dočekuje Bolonju, gostuje Sasuolu, igra kod kuće sa Atalantom, pa ide na noge Romi, prije nego što u posljednjem kolu dočeka Kaljari.

Iz ove perspektive, duel sa "vučicom" na "Olimpiku" biće protokolaran i može se reći da je ovog ponedeljka, 14. aprila, tim Antonija Kontea stavio pečat na treću uzastopnu, a 30. titulu od osnivanja kluba. Iako matematički Roma i dalje ima šansi, "Friuli" je realno pored "Olimpika" bio posljednje mjesto gdje je neko mogao da zaustavi mašinu iz Torina, koja je od 20. oktobra prošle godine i poraza u Firenci dobila 22 od 25 prvenstvenih utakmica, uz samo jedan poraz.

Koliko god da je Roma pobjeđivala i igrala lijep fudbal, Juventus je još više pobjeđivao i igrao šampionski, takmičarski fudbal...

"Friuli" je prošle sezone bio prava "kalčo" tvrđava, na kojoj su "zebrete" doživjele samo jedan poraz, ali je ove sezone, usljed renoviranja, atmosfera malo "omekšala", pa ni ekipa nije bila tako sigurna kod kuće. Ipak, Udineze je u posljednjih pet utakmica na krajnjem sjevero-istoku Italije imao četiri pobjede i to je mnoge navelo na pomisao da bi Juve mogao da ostavi dva ili sva tri boda tu, ali...

UDINEZE: Šufe - Orto, Danilo, Domici - Basta, Jebda (od 70. Murijel), Alan, Pereira, Gabrijel Silva - Bruno, Fernandes - Di Natale (od 78. Niko Lopez).

JUVENTUS: Bufon - Kaseres, Ogbona, Kjelini - Lihštajner (od 74. Isla), Pogba, Pirlo, Markizio, Asamoa - Ljorente (od 85. Osvaldo), Đovinko (od 82. Vučinić).

Nije bilo ni blizu toga!

Konte je malo "zarotirao" sastav, koji se prilično istrošio u dvomeču četvrtfinala Lige Evrope sa Lionom, nije bio Andree Pirla i Andree Barzaljija, u špicu je umjesto Karlosa Teveza zaigrao pomalo zaboravljeni Sebastijan Đovinko, ali je igra bila jednako sigurna i disciplinovana, a posao riješen za manje od pola sata.

Kao starter u ekipi Udinezea srpski internacionalav Dušan Basta odigrao je svih 90 minuta, dok je golman Željko Brkić presjedio na klupi.
(MONDO:Foto: Guliver/Getty Images/Dino Panato )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC