• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koler: BiH igra tehnički, izvrstan fudbal

Nekadašnji reprezentativac Njemačke Jirgen Koler uvjeren u uspjeh "pancera" na SP u Brazilu i plasman 2zmajeva" u drugi krug.

Koler, koji se sa reprezentacijom Njemačke 1990. godine u Italiji, okitio titulom svjetskog prvaka trenutno poslije penzionisanja ostao je u fudbalu i radi kao skaut jednog bundesligaškog kluba i trenira jednu ekipu u Petoj ligi Njemačke.

Osim toga, piše i kolumne za njemački «Kiker», a ima izuzetno mišljenje o reprezentaciji BiH.

"Bosna igra tehnički, izvrstan fudbal. Uspjeh u prethodnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu je poruka za cijelu zemlju – sve se može kad se hoće", rekao je Koler u intervjuu za "Avaz Sport"

"Poznajem dobro i bh. Igrače i bh. fudbal. Inače, bosanski fudbal pratim već duže vrijeme, takođe, sa reprezentacijom Njemačke U-21 već sam igrao protiv Bosne (2002.godine). Gledao sam reprezentaciju BiH, ali nažalost ove i prethodne godine samo na televiziji", rekao je Koler.

Nekadašnji fudbaler Valdof Majnhamjna, Kelna, Bajerna, Juventusa i Borusije iz Dortmunda smatra da BiH ima šanse na SP u grupi sa Argentinom, Nigerijom i Iranom.

"Drugo mjesto u grupi je realnost"
, rekao je Koler, a na pitanje koji je krajnji domet "zmajeva" odgovorio je – drugi krug.

Pohvalio je i Edina Džeku, Miralema Pjanića, Asmira Begovića koji su kako je rekao uspjeli da se dokažu u najjačim evropskim ligama.

Riječi hvale ima i za bh. koloniju u Bundes ligi – Emira Spahića, Vedada Ibiševića, Sejada Salihovića, Mensura Mujdžu...

"Oni su nosioci igre u svojim klubovima i veliki su dobitak za Bundesligu".

Erminu Bičakčiću i Seadu Kolašincu, koji su igrali z mlađe selekcije Njemačke, kasnije izabrali da igraju za BiH ne zamjera.

"Oni su donijeli odluke po svom srcu i to je dobro".


Koler nema dilemu kada je u pitanju novi svjetski prvak.

"To će biti Njemačka. U favorite još ubrajam Brazil i Čile".

Kao igrač Koler je osvajao Ligu šampiona sa Borusijom iz Dortmunda. Prije toga igrao je za minhenski Bajern kojeg vidi kao favorita za osvajanje/odbranu titule evropskog prvaka.

"Tipujem na Bajern Minhen. Ostali klubovi iz Bundeslige nisu dorasli internacionalnom nivou".

Bajern se ove sezone prošetao kroz Bundesligu, ali Koler smatra da Borusija može da se suprotstavi Bavarcima sljedeće sezone.

"Borusija to može uraditi, ali samo pod uslovima da svi igrači budu fit. Ipak, Dortmund ima dobar tim i dobrog trenera",
uvjeren je Koler.

Kao najjaču ligu navodi, naravno, Bundesligu, a kao najboljeg igrača u njoj navodi Levandovskog. Kada je riječ o svjetskom nivou, slaže se sa većinom ljubitelja fudbala – najbolji su Mesi i Ronaldo.

Koler je na kraju razgovora obećao dolazak u Sarajevo.

"Posljednji put bio sam u Sarajevu prije šest godina. Sarajevo je super grad, a ljudi veoma gostoljubivi. Doći ću prvom prilikom s amojim prijateljima Muamerom Zukićem i Demirom Hotićem", poručio je Koler na kraju razgovora za "Avaz Sport".

(MONDO, Foto: Gulliver/GettyImages)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC