• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dragi Ronaldo, pišem ti ovo pismo u nadi...

Pročitajte dio otvorenog pisma navijača Mančester junajteda upućenog Kristijanu Ronaldu. Poenta je jednostavna: želja da se CR7 vrati na Old Traford.

Navijač Mančester junajteda strpljivo čeka. Šta? Koga?

Čeka Kristijana Ronalda da se vrati na Old Traford i vrati "magiju" koja je nestala onog dana kada je dres Junajteda zamijenio za dres Real Madrida.

Anonimni navijač Mančester junajteda napisao je pismo Kristijanu Ronaldo, koje se pojavilo na jednom blogu, sa željom da CR7 ponovo gleda u crvenom dresu.

Početak pisma je sjajan:

"Dragi Ronaldo, kako si? Čini mi se da ti je život u posljednje vrijeme baš ružičast. Postižeš golove iz zezanja u Španiji i demoliraš druge timove gdje god da se pojaviš u Evropi. Zarađuješ dvostruko ili trostruko više nego na Old Trafordu. I imaš pravu ljepoticu pored sebe - Irinu Šajk. Osvojio si, potpuno zasluženo i Zlatnu loptu, nakon što si dugo, nepravedno bio u sjenci Lionela Mesija. Za nas si ti uvijek bio najbolji"...

Prisjetio se ovaj navijač vremena kada je Ronaldo igrao za Junajted.

"Otkako si otišao, nestala je magija sa Old Traforda. Mi, navijači Junajteda, uvijek smo voljeli taj osjećaj zavisti koji su navijači drugih klubova pokazivali, jer si ti bio naš. Driblinzi, okretanja, zaluđivanja protivničkih igrača... Kad imaš svoj dan, a takav je gotovo svaki, niko ti nije ravan".

"Kada si imao 23 godine napravio si haos u Premijer ligi. Od te lige napraviosi svoju privatnu ligu. Postavio si standarde kako se postižu golovi...".



Ovom navijaču Mančester junajteda, naravno, nije bilo pravo kada je Ronaldo prodat Real Madridu, napisavši da je u to vrijeme mislio za Portugalca da je samo još jedan od "plaćenika", koji je "okrenuo leđa klubu koji ga je stvorio".

Primijetio je i da se svi ti golovi koje je do sada postigao za Real Madrid i nisu pokazali kao važni i presudni, jer je osvojio samo dva trofeja. Za sada.

I još nešto je dodao. Nisu mu jasni navijači Reala, razmaženi, kako ih je nazvao, zbog toga što zvižde Ronaldu.

"Prije nego što si dobio Zlatnu loptu, 80.000 ljudi je na 'Santjago Bernabeuu' nosilo maske sa tvojim likom u želji da dobiješ tu nagradu. A onda, nedjeljama kasnije, ti isti navijači su te kritikovali i napadali te. Zašto? Zato što nisi htio da dodaš loptu saigraču u meču protiv Rajo Valjekana kako bi on dao gol. Kako neko može da bude tako prizeman kao navijači Reala? Da li je 'madridistie' toliko teško zadovoljiti, kao i njihovog predsjednika Florentina Pereza koji dovodi i prodaje igrače i trenere gotovo kao iz zabave? To se nikada ne bi dogodilo na Old Trafordu. Ne bi se dogodilo čak ni u tvojim košmarima. Čak i sada kada nisi ovdje, možeš da čuješ navijače Junajteda kako pjevaju: 'Viva Ronaldo'. Kao da nikada nisi ni odlazio odavdje".

Nadao se taj navijač Junajteda (a i mnogi drugi) da Ronaldo neće produžiti ugovor sa Realom.

"Ali, onda si još jednom slomio naša srca kada si produžio ugovor do 2018. godine. To me je natjeralo da ponovo pomislim da si plaćenik. Nemaš pojma koliko mi je teško bilo da podnesem činjenicu da te neću ponovo gledati u crvenom dresu", napisao je on i potom se prisjetio prošlosezonske Lige šampiona kada je Ronaldo dao gol Junajtedu na Old Trafordu u dresu Real Madrida.



"Kada si dao gol, sjeo sam na stolicu. Podigao si ruke u znak izvinjenja. Nisam znao šta da osjećam. Osjećanja su mi bila pomiješana - divljenje, ali i bol koji prži moje vene. U grlu mi je bila knedla...".

Pet godina poslije odlaska Ronalda iz Junajteda, piše taj navijač "đavola", klub ima novog vunderkinda po imenu Adnan Januzaj.

"Znaš, kad zatvorim oči, vidim tebe. Isto je mršav kao kada si ti došao ovdje kod nas. U sezoni u kojoj smo dotakli dno, on nam je bio neka nada, svjetlo u tunelu, da sa ovim klubom nije sve gotovo. Ali, bojim se da Real Madrid ili neki drugi bogat klub, neće doći sa ogromnim džakom para i odvesti ga baš kao što su tebe".

I sada poenta pisma...

"Nadam se da ćeš se jednog dana ipak vratiti u klub koji te je stvorio, koji je bio uz tebe u najteža vremena, u klub čiji navijači i dan danas skadiraju tvoje ime, iako je klub za koji igraš stotinama kilometara daleko. Ja nikad ne ulazim u rasprave ko je bolji - ti ili Mesi? Zašto bih? Za mene nema boljeg od tebe. Čak i ako se nikad ne vratiš ja te neću mrziti. Mogao bih satima da pričam o tebi i o tome šta osjećam prema tebi. Živim u nadi da ću jednog dana u svim medijima slušati i čitati vijest: 'Senzacionalni povratak Ronalda u Mančester junajted'. Čekajući taj dan, kao što ga čekam prethodnih pet godina, poručujem ti:

Vrati nam se uskoro, Ronaldo. Vrata Old Traforda za tebe su uvijek otvorena".



(MONDO, Foto: Alex Livesey/Guliver/Getty Images, Jasper Juinen)

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marijana-Maja

Osjecajno pismo za Ronalda.U njihovim srcima on ce uvijek ostati njihov.Divno pismo stvarno nemam reci.

Negoslav

MOLIMO TE "RONALDO VRATI SE U MANČESTER" Kažu oni.DIVNO!

Maja

Osjecajno pismo za Ronalda.U njihovim srcima on ce uvijek ostati njihov.Divno pismo stvarno nemam reci.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC