• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Finale bez Ronalda, mnogi pod upitnikom

Zvanično najbolji fudbaler svijeta neće biti u sastavu Reala za finale Kupa kralja protiv Barselone (srijeda, 21.30).

Ekipa Reala biće drastično oslabljena u meču za svoj prvi trofej ove sezone.

Kristijano Ronaldo, za koga se već desetak dana zna da bije bitku sa vremenom, nije trenirao u utorak i zvanično je van konkurencije za duel na stadionu Valensije.

Prvi strijelac španskog prvenstva, ali i Lige šampiona, u posljednje vrijeme je imao problema sa koljenom, na šta se nadovezala povreda zadnje lože.

"Ne želimo da rizikujemo, biće još važnih utakmica", poručio je trener Karlo Anćeloti i ponovo negirao da je ova situacija mogla biti izbjegnuta, da je Portugalac u određenom trenutku bio pošteđen napora.

"Kristijano se nije odmarao, jer nije bilo potrebe da se odmara. Da je bio umoran ili nespreman, sigurno ne bi igrao... Mi ga štitimo koliko god možemo, kao i sve druge igrače. Njegove povrede nisu ništa neobično za ovu fazu sezone", objasnio je Anćeloti.

Osim Ronalda - koji je dao pobjedonosni gol u finalu Real - Barselona odigranom na Mestalji 2011. godine - nastup još nekoliko igrača oba tima nalazi se pod znakom pitanja.

U taboru Reala pokušavaju da osposobe Serhija Ramosa i Marsela. Ramos ima šansu da zaigra, dok je u slučaju brazilskog beka realno da bude spreman za polufinale Lige šampiona, protiv Bajerna iduće nedjelje.

Potencijalne zamjene su Rafael Varan i Fabio Koentrao, dok će umjesto Ronalda vjerovatno igrati Isko, ali ne na njegovoj poziciji.

Trener Barselone Herardo Martino ima probleme na poziciji štopera, koja je ionako "najtanja" u katalonskom timu.

Đerar Pike je uprkos povredi leđa na spisku putnika za Valensiju, kao i "rezervista" Mark Bartra.

Ako bude neophodno, postoji mogućnost da na teren istrči vremešni kapiten Karles Pujol, koji je zbog brojnih povreda igrao vrlo malo ove sezone i čak odlučio da od juna uzme duži odmor od fudbala.

Barselona je jedini španski klub koji je u istoj sezoni (2008/09) osvojio Ligu šampiona, Primeru i Kup kralja, ali sada joj je Kup najbolja šansa da ne ostane praznih šaka, pošto je u Ligi šampiona ispala u četvrtfinalu, a na tabeli domaćeg prvenstva zauzima treće mjesto, sa četiri boda manje od vodećeg Atletika.

BARSA - REAL 2:0
Katalonci su ove sezone riješili u svoju korist oba "El klasika". U prvom dijelu Primere na Nou Kampu bilo je 2:1 (1:0), a nedavno na stadionu Santjago Bernabeu 4:3 (2:2).

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/David Ramos)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC