• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Borba za finale

U srijedu se igraju revanš mečevi polufinala fudbalskog Kupa Bosne i Hercegovine.

Poslije prvih mečeva polufinala Zrinjski i Čelik su bliži finalu. Čelik je u prvom meču u Zenici sa 2:0 pobijedio Široki, koji brani trofej Kupa BiH. U Širokom se nadaju da u revanšu na Pecari mogu nadoknaditi minus iz prvog meča.

„Imamo dosta problema oko sastavljanja tima, ali nećemo i ne želimo tražiti alibije. Jedanaestorica igrača koji večeras istrče na travnjak Pecare moraju dati maksimum kako bismo anulirali njihovu prednost iz prve utakmice i plasirali se po treći put uzastupno u finale Kupa BiH. Na gol će ponovo Luka Bilobrk, dok se u tim vraća Mirko Marić,“ rekao  je trener Širokog Slaven  Musa.

Na drugoj strani u čeliku žele sačuvati prednost iz prvog meča.

"Jako je bitno otići dole i ne braniti taj rezultat. Nadam se da ćemo uspješno odraditi zacrtani put u finale. Način na koji ćemo to uraditi u velikoj mjeri ovisi o protivniku. Ne mislimo se braniti, idemo zabiti gol koji bi nam omogućio finale", rekao je Vitomir Paškalj, pomoćni trener Čelika.

Meč Široki -Čelik počinje u srijedu od 19 časova.

Sat vremena ranije počinje u Mostaru duel Zrinjskog i Sarajeva, nakon utakmice bez golova na Koševu.

"U dobroj formi ulazimo u revanš utakmicu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine. U posljednjem kolu savladali smo Zvijezdu i to nas je vratilo na psihološkom planu. Postigli smo tri gola i prekinuli seriju od četiri utakmice bez postignutog gola, čini se, u pravom trenutku. Šanse u Mostaru su, prema mome mišljenju, jednake, 50/50 za obje ekipe. Mi želimo postići gol i od samog početka tako ćemo i pristupiti utakmici", reka je Dženan Uščuplić, trener bordo tima, za sužbenu stranicu kluba.

"Vrlo nezgodan protivnik, vrlo nezgodan rezultat, a svi imamo previše problema da bi na miru čekali utakmicu. Međutim, ostvarili smo onaj rezultat koji nam daje nadu da možemo uz jedno nadahnuće, uz veći angažman od svakog igrača, uz pomoć navijača, da dođemo do još jednog dobrog rezultata", rekao je trener Zrinjskog Branko Karačić za SportSport.ba, dodavši:

(MONDO:Foto:MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC