• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oni su "dž" na kraju sezone

Specijalizovani sajt "4-4-2" objavio je listu najatraktivnijih slobodnih agenata predstojećeg leta. Tu su Ešli Kol, Viktor Valdez, Patris Evra...

Uvođenje "Bosmanovog pravila" 90-ih godina je napravilo revoluciju u fudbalu, jer je igračima omogućeno da po isteku ugovora sami odlučuju gdje će nastaviti karijeru, a klubovima da se pojačaju bez obaveze da plate obeštećenje prethodnom klubu igrača "XY".

Vremenom su se menadžeri "probezobrazili", pa su tako ušteđen klupski novac počeli da preusmjeravaju u svoje i džepove igrača - kroz veće plate ili izdašne bonuse pri potpisivanju ugovora.

Naravno, takvi prohtjevi mogu da urode plodom kada za igrača vlada interesovanje više klubova, pa se on praktično nalazi na aukciji - ko ponudi više, njegov je.

Sajt "FourFourTwo" sačinio je listu 10 igrača, kojima će na kraju sezone isteći ugovori i za koje je procijenjeno da će pobuditi najveće interesovanje na tržištu...

Foto: Guliver/Getty Images/Paul Gilham

BAKARI SANJA (Arsenal, 31 godina)

Zainteresovani: Mančester siti, Inter.

Pouzdani desni bek cijele sezone neuspješno pregovara sa Arsenalom oko produžetka saradnje. Nije zadovoljan ponuđenim uslovima i čini se da je rastanak na pomolu. Mančester siti na toj poziciji ima iskusnog Zabaletu, Ričards je kod trenera Pelegrinija u drugom planu, tako da bi Sanja opet mogao da zaigra u tandemu sa zemljakom Gaelom Klišijem, koji je 2011. napustio "tobdžije" i prešao u Siti za sedam miliona funti.

PATRIS EVRA (Mančester junajted, 32)

Zainteresovani: Monako, Inter, Roma.

Na Old Trafordu su procijenili da je "staroj gardi" u njihovoj odbrani prošao "rok trajanja". Pitanje je da li će u septembru biti tu ijedan od igrača koji su bili standardni kada je 2008. posljednji put osvojena Liga šampiona. Ferdinand za sada nema konkretnih ponuda, Vidić je potpisao za Inter, a i Evra će vjerovatno u neki manje zahtjevan šampionat, gdje njegova sporost u defanzivi neće biti toliko očigledan problem. Možda se i vrati u Monako, koji ga je 2006. prodao "crvenim đavolima".

Foto: Guliver/Getty Images/Julian Finney

EŠLI KOL (Čelsi, 33)

Zainteresovani: Liverpul, Njujork Red Buls.

Žoze Murinjo nikada nije robovao emocijama, pa tako ni u slučaju Kola, koga je na isteku ljetnog prelaznog roka 2006. doveo iz Arsenala. Vremešni lijevi bek je u drugom mandatu portugalskog stratega bio standardan samo do novembra, a zatim ga je iz tima istisnuo Aspilikueta, iako je njegova osnovna pozicija oduvijek bila na suprotnoj strani terena. Nekadašnji suprug pop zvijezde Šeril Kol mogao bi da krene stopama najvećeg "selebritija" među fudbalerima, Dejvida Bekama, ili bivšeg saigrača Tijerija Anrija. U američku MLS ligu!

Foto: Guliver/Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

ŽEREMI MENEZ (Pari sen Žermen, 26)

Zainteresovani: Liverpul, Juventus.

Sjajnom tehničaru ovo je treća, najvjerovatnije i posljednja sezona u Pari sen Žermenu, koji pored njega ima još nekoliko skupljih igrača sličnog profila. A, na terenu nema mjesta za sve... Menez je nedavno i sam najavio odlazak sa Parka prinčeva. Ostaje da se vidi hoće li se vratiti u Italiju, gdje je bio član Rome, ili oprobati u Premijer ligi, u timu potencijalnog šampiona - Liverpula.

Foto: Guliver/Getty Images/Alex Livesey

VIKTOR VALDEZ (Barselona, 32)

Zainteresovani: Arsenal, Liverpul, Mančester siti, Monako.

Iako mladolik, Valdez je dobro zagazio u četvrtu deceniju života. U Barseloni je konstantno od svoje 14. godine i zato je bilo iznenađenje kada je po završetku prošle sezone rekao da će braniti za Katalonce još godinu dana i onda otići bez obeštećenja. Valdez, očito, želi da slzedećim ugovorom obezbijedi i djecu i unučiće, ali pitanje je kako će na zainteresovane klubove uticati povreda prednjeg ukrštenog ligamenta, koju je doživio u zao čas, krajem marta na meču protiv Selte.

Foto: Guliver/Getty Images/David Ramos

Na Top 10 listi slobodnih agenata nalaze se još:

Dijego (Atletiko Madrid, 29 - zainteresovan Totenhem), Bafetimbi Gomis (Lion, 28 - Njukasl i Fulam), Ivica Olić (Volfsburg, 34 - Stouk), Manuel Fernandeš (Bešiktaš, 28 - Njukasl i Lokomotiva Moskva) i Aron Hunt (Verder, 27 - Totenhem i Bešiktaš).

(MONDO, Patris Evra Foto: Guliver/Getty Images/Shaun Botterill)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC