• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na Enfildu se "znoje" zbog Staridža

Liverpul u poslJednja četiri kola Premijer lige ulazi pod pritiskom liderske pozicije i potreban mu je svaki igrač...

Za ekipu Liverpula će mečevi protiv Noriča, Čelsija, Kristal Palasa i Njukasla predstavljati velika fudbalska, ali i psihološka iskušenja.

Klubu koji dugo nije ostvario neki cilj, a "redsi" nisu bili prvaci Engleske od 1990, zadatak postaje sve teži, što je cilj bliži. Najbolji primer je Mančester siti od prije dvije godine, kada je jedva uspio da kod kuće savlada Kvins Park Rendžers u posljednjem kolu.

Liverpulu ne ide u prilog ni zakon velikih brojeva, pošto u Premijer ligi ima deset pobjeda zaredom i prije ili kasnije "mora" negdje da ispusti bodove.

Da bi tim Brendana Rodžersa odolio svim tim izazovima, poželjno je da bude u što kompletnijem sastavu, jer je takav i dospio na čelo tabele.

"Vezista" Džordan Henderson, koji je u dosadašnja 34 kola odigrao čak 33 cijele utakmice i jednu 68 minuta - zbog isključenja protiv Mančester sitija neće moći da pomogne do duela sa Njukaslom u posljednjem kolu.

Ako se ne oporavi Danijel Staridž, to bi već značilo da će Liverpul bitno oslabljen otići na gostovanje Noriču.

Strijelac 20 pogodaka u Premijer ligi ove sezone, zamijenjen je u nedjelju zbog povrede zadnje lože, snimanjem je konstatovano lakše istegnuće mišića i od tada je na terapijama. U klubu čine sve da ga oporave na vrijeme za sljedeći meč, ali Rodžers mora da ima spreman "plan B".

Luis Suarez bio bi tada usamljen u špicu, a iz drugog plana bi podršku mogli da mu pružaju Sterling i Kutinjo.

Mozes i Aspas do sada su igrali toliko malo, da bi sve osim ulaska sa klupe nekog od njih, u slučaju "jurenja" rezultata, predstavljalo iznenađenje.

U sredini je situacija jasna - favorit da zamijeni Hendersona je Lukaš Leiva, dok bi Džo Alen, kao Rodžersov čovjek od povjerenja još iz Svonsija, mogao da bude alternativa Kutinju ili Sterlingu u eventualnoj defanzivnijoj postavci.

Norič je na tabeli prvi iznad zone ispadanja, sa dva boda više od Fulama na 18. mjestu. S obzirom na teška gostovanja Mančester junajtedu i Čelsiju, u prvom redu mora da traži bodove protiv Liverpula i Arsenala na Kerou roudu.

Čelsi u narednom kolu dočekuje gotovo beznadežni Sanderlend, dok Mančester siti ima vezane mečeve kod kuće protiv Sanderlenda (u sredu uveče) i Vest Bromviča u ponedjeljak.

TABELA: Liverpul 77, Čelsi 75, Mančester siti (-2) 70, Arsenal 67, Everton (-1) 66, Totenhem 60, Mančester junajted (-1) 57...

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Clive Brunskill )

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC