• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern prihvatio izazov Borusije

Finale Kupa Njemačke, 17. maj, "Olimpijaštadion" u Berlinu: Bajern Minhen - Borusija Dortmund!

Biće spektakl!

Poslije Borusije iz Dortmunda, koja je u utorak uveče pobijedila Volfsburg 2:0, u finale Kupa Njemačke plasirao se i branilac trofeja, Bajern Minhen.

Očekivano, lako i ubjedljivo, aktuelni osvajač Kupa eliminisao je na svojoj "Alijanc areni" drugoligaša Kajserslautern rezultatom 5:1 (2:0), tako da će se 17. maja na "Olimpijaštadionu" u Berlinu za drugi trofej u sezoni boriti dva najjača njemačka kluba u posljednjih pet, šest godina.

Bajernu će to biti 20. finale Kupa, a ima 16 trofeja u vitrinama, dok će Borusija igrati šesto finale u takmičenju koje je osvojila tri puta.

Ovo će ujedno biti i repriza finala iz 2012. godine, kada su "milioneri" sa "Vestfalena" deklasirali slavnog rivala rezultatom 5:2, takođe u Berlinu, gdje se finale igra neprekidno od 1985. godine.

Bajern je zakazao četvrti duel sa velikim rivalom ove sezone, uz podatak da tim Jirgena Klopa vodi 2:1. Sezona je otvorena pobjdom Borusije 4:2 u Superkupu Njemačke, u Dortmundu, na istom mestu u prvom krugu Bundeslige Pep Gvardiola upisao je ubjedljivu pobjedu nad Klopom od 3:0, a ovaj mu se potpuno revanširao prošlog vikenda, kada je u Minhenu bilo 0:3.

Golove protiv Kajserslauterna, čiji su navijači imali svoj šou u Bavarskoj, postigli su Bastijan Švajnštajger (24), Toni Kros (32), Tomas Miler sa bele tačke (50), Mario Mandžukić (78) i Mario Gece (90+1), dok su gosti čast spasili preko Simona Colera (60).

(MONDO, Foto: Lennart Preiss/Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC