• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Goodfella" Belami otišao u penziju

Autor mondo.rs

Kreg Belami (34), velški fudbaler preke naravi "okačio kopačke o klin". Ne može više da izdrži napore.

Posle 25 godina aktivnog treniranja i seniorskog staža započetog još u Noriču 1997, a završenog u Kardifu ove godine, britanski fudbal ostao je bez jednog od živopisnijih igrača.

Kreg Belami saopštio je u četvrtak da više neće igrati, jer njegovo telo ne može da izdrži napore.

Tako je završena zanimljiva karijera igrača koji se može podičiti podatkom da je jedini fudbaler u istoriji Premijer lige koji je postizao golove za sedam različitih klubova.

Pored značajnog humanitarnog rada i investiranja više od milion i po evra u neprofitabilnu fudbalsku akademiju u Sijera Leoneu, Belami će ostati upamćen po dvostrukom boravku u Liverpulu, strasti prema mešovitim borilačkim veštinama i čestoj promeni klubova.

Tokom duge karijere nastupao je za Norič, Koventri, Njukasl, Seltik, Blekburn, Liverpul, Vest hem, Mančester siti, Kardif, pa opet za Liverpul i poslednje dve sezone ponovo za Kardif.

Pored toga što je tri puta bio na sudu zbog učešća u tučama (2006. je oslobođen optužbi da je u Kardifu napao dve žene, 2009. je nasrnuo na momka koji je uleteo na teren tokom utakmice protiv Junajteda, a 2011. osuđen zbog učešća u tuči u kojoj su dvojica dobila povrede glave), dugo će biti upamćen i sukob u kojem su 2007. učestvovali on i njegov tadašnji saigrač Jon Arne Rise.

Taj incident dogodio se u Portugalu, na mini pripremama Liverpula, uoči utakmice Lige šampiona protiv Barselone na Nou Kampu. Detalje tuče u Golf klubu opisao je u svojoj autobiografiji naslovljenoj: "GoodFella"

Ukratko, Belami je opisao da je Jon Arne Rise odbio da poštuje klupsku tradiciju koja nalaže da sve novajlije pevaju pesmicu pred saigračima. Belamija je to iznerviralo, pa je, posle nekoliko pića, počeo da insistira da je Norvežanin to trebalo da uradi, na šta je Rise posle nekog vremena reagovao rečima:

"Slušaj! Neću da pevam i dosta mi je tvog zvocanja oko toga!"

Belami se raspitao kod Danijela Agera u kojoj je Rise sobi i otišao do njega sa štapom za golf.

"Ako ikada budeš ponovo tako govorio sa mnom uviću ovo oko tvoje glave", rekao mu je, pokazujući na štap.

"Slušaj, nisam tako mislio", odgovorio mu je Ager. "Da, je**no jesi", završio je razgovor Belami.

Velšanin je u knjizi priznao da je to bila glupost i otkrio da je za čitav incident saznao i trener Rafa Benitez, koji je iste večeri morao i da "izvlači" Jeržija Dudeka iz zatvora.

Posle tog incidenta, Liverpul je otišao u Barselonu i pobedio Katalonce 2:1. Belami je bio strelac (kao i Rise) a gol je proslavio simulirajući golf udarac (na slici dole).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC