• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan se oprostio od titule, časno!

Autor mondo.rs

Crno-beli po vrlo lošem i nakvašenom terenu u Subotici pobedili Spartak 4:1, ali uoči poslednjeg kola i utakmice sa Čukaričkim u Humskoj, nemaju više ni teoretske šanse da odbrane titulu.

Igrači Partizana obećali su da će se do kraja boriti i da će sve učiniti da prvenstvo završe sa maksimalnim učinkom. Održali su datu reč i na Gradskom stadionu u Subotici upisali tri boda.

Partizan je pobedio Spartak 4:1, ali teoretska šansa da odbrani titulu više ne postoji. Crvena zvezda je novi šampion Srbije, dok će "parni valjak" posle šest godina dominacije u domaćem prvenstvu, kraj tekuće sezone završiti na drugom mestu i zadovoljiti se plasmanom u Ligu Evrope. Strelci za goste bili su Danko Lazović u 21. minutu iz penala, Predrag Luka u 45, Danilo Pantić u 71. i Saša Marković u 83. minutu. Gol nada za Spartak postigao je Vladimir Kovačević posle 10 minuta igre u drugom poluvremenu.

Domaćin je meč završio sa desetoricom, jer je zbog drugog žutog kartona Ilija Radović u 67. minutu morao u svlačionicu.

U Subotici je pala još jedna mrlja tekući šampionat...

Jednostavno, uslovi za igru nisu postojali. Pljusak koji je pao dva sata pre početka utakmice u dobroj meri je poplavi teren, stvorio bare i u pitanje je dovedeno odigravanje susreta, samim tim ugrožen je bio i početak mečeva na ostalim stadionima, jer po propozicija dueli pretposlednjeg i poslednjeg kola moraju da počnu u isto vreme.

Glavni sudija utakmice, Nenad Đokić, insistirao je da se meč odigra, što je automatski povećalo rizik od povreda igrača dva tima. Pored toga, brojne akcije i jednih i drugih delovale su smešno, voda na terenu je u dobroj meri kvarila igru.

Zanimljivo je i to da je početak utakmice u Subotici kasnio 45 minuta. Na drugim stadionima u Srbiju uveliko su igralo.

Po takvom terenu, mnogo bolje se snašao Partizan i zasluženo upisao ubedljiv trijumf.

Istina, gosti su poveli iz penala koji nije postojao. Slobodan Novaković je pokušao da zaustavi prodor Vladimira Volkova, dobro je startovao, a levi bek Partizana ga nagazio i izgubio ravnotežu. Sudija Đokić smatrao je da je igrač Spartaka napravio prekršaj i pokazao na belu tačku. Danko Lazović bio je siguran.

Lazović je bio asistent Predragu Luki sa drugi gol Beograđana.

Saša Ilić je sjajno odigrao za saigrača iz napada, koji je prošao po levoj strani, navukao na sebe većinu igrača odbrane Spartaka, što je ostavilo prostora za povratnu loptu prema Luki. Mreža je ostala nebranjena...

Spartak je uspeo da smanji prednost Partizana. Loptu je iz prekida ubacio Torbica, a Kovačević je glavom iz mrtvog ugla pogodio suprotni ugao.

Partizan nije stao, nastavio je sa napadima što je rezultiralo sa još dva pogotka. Prvi u seniroskoj konkurenciji u crnom-belom dresu postigao je Danilo Pantić. Sjajno ga je slobodnog video Andrija Živković, još bolje centrirao, a mladi vezista "parnog valjka" reagovao odlično glavom.

Tačku na tešku utakmicu u Subotici, pre svega zbog lošeg terena, stavio je Saša Marković. Volkov mu je posle kornera prebacio loptu, a Marković koristi odličnu priliku i postavlja konačan rezultat.

Partizan je pobedio, ali i ostao bez titule...

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, Volkov, Stanković, Ostojić, Brašanac, Luka (od 60' Malbašić), Ilić (od 74' Marković), Pantić, A. Živković, Lazović (od 64' Grbić).

SPARTAK: Janošević, Kovačević, Šarac, Torbica, Džugurdić (od 68' Ilić), Trivunović (od 72' Jondić), Nosković, Novaković, Antonić, Radović, Banjac (od 59' Mezei).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC