• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAZAR: Prekidi, tuča navijača i uprave, 112 minuta

Autor mondo.rs

Radnički iz Kragujevca izborio je opstanak u Novom Pazaru u utakmici o kojoj će se pričati.

Navijači Novog Pazara imali su samo jedan cilj od prvog minuta utakmice 29. kola Jelen Superlige: Da prekinu meč sa Radničkim iz Kragujevca, koji je u njihovom gradu, kolo pre kraja, igrao za opstanak.

Umalo im je to uspelo.

Posle dva prekida, 22 minuta nadoknade vremena, Kragujevčani su golom Darka Spalevića u 52. minutu došli do tri boda koja su im obezbedila učešće u Superligi za sezonu 2014/15, uz podatak da je Novom Pazaru poništen gol u 98. minutu igre posle navodnog ofsajda.

To je bio trenutak kada je ostatak navijača Pazara na tribinama (jedna cela tribina bila je već ispražnjena), krenuo u fizički obračun sa članovima uprave kluba, pa je moralo da interveniše i obezbeđenje i policija!

Pre toga, sudija Milenko Vukadinović, kojeg su igrači Pazara jurili po terenu kada im je poništen gol, dva puta je slao igrače oba kluba u svlačionicu zbog ubacivanja baklji u teren sa severne tribine. Jednom u prvom, jednom u drugom poluvremenu, nedugo posle Spalevićevog gola, a na asistenciju Darka Fejse.

Tada je, prema njegovoj naredbi, ispražnjena tribina sa najvatrenijim navijačima Pazara, pa je utakmica nastavljena.

Vukadinović je produžio meč sa 22 minuta. Kada je odsvirao kraj, bilo je jasno da je prošlogodišnji trener Pazara, sada šef struke Radničkog, Dragoljub Bekvalac, i ovog puta uspeo da izbori opstanak u ligi. Nijednom u karijeri nije ispao, kada je radio u srpskom fudbalu.

Inače, kada je Vukadinović drugi put prekinuo duel, navijači Novog Pazara vređali su svoje igrače rečima: "Vi ste bruka naše čaršije!", a od prvog minuta skandirali su: "Uprava napolje!", ali i "Fudbalski savez, strpati u kavez". Utakmica je bila očajna, kada je kvalitet igre u pitanju. Sve do gola Spalevića, viđena je jedna jedina šansa, kada je udarac Bubanje odbranio Budaković.

Na severnoj tribini Gradskog stadiona, na kojoj su najvatreniji navijači Novog Pazara, bio je okačen transparent: "DA POBEDI PAZAR", uz ispisane brojeve telefona na koje je moguće slati SMS poruke pomoći stradalom stanovništvu Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Na početku utakmice, bilo je oko 3.000 navijača na tribinama, od čega 50, 60 fanova gostujućeg kluba, Radničkog, koji su u jednom trenutku "vodili" navijanje na stadionu, kada se skandiralo: "Uprava, napolje!"

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC