• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džajić: Sve u skladu sa mogućnostima

Autor mondo.rs

Predsednik Crvene zvezde pričao o letnjim planovima kluba, među kojima je i angažovanje sportskog direktora.

 Džajić: Sve u skladu sa mogućnostima Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Koliko para, toliko muzike.

Otprilike po tom principu odvijaće se letnji prelazni rok i formirati tim Crvene zvezde za sezonu 2014/2015.

Predsednik Dragan Džajić u utorak je u razgovoru sa grupom novinara istakao da bi rado zadržao tim koji je posle sedam godina vratio šampionski pehar na "Marakanu", kao i da bi doveo nekoliko pojačanja, međutim, naglasio je da će crveno-beli poslovati "u skladu sa svojim mogućnostima".

Ništa tu nije novo. Odavno smo zbog besparice navikli na skroman prelazni rok u domaćem fudbalu, ali ovaj put bi na igrački kadar Crvene zvezde moglo da utiče i nešto drugo - licenca za učešće u međunarodnim takmičenjima, odnosno, u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Nema razloga da Stojanović ode"

Predsednik Crvene zvezde smatra da je Slaviša Stojanović dobro odradio svoj posao u ulozi trenera i ne vidi razlog za rastanak, o kojem se često pričalo tokom sezone.

"Moje mišljene je da nema nikakvog razloga da se rastajemo. Ponavljam, to je moje mišljenje, ali moraćemo svi da sednemo i razgovaramo o tome. Slaviša je sve vreme bio profesionalac, stručni deo njemu nije stran, on zna to da radi, zna kako da se ophodi prema igračima", rekao je Džajić.

"Danas-sutra", rekao je Džajić, biće poznato da li je UEFA izašla u susret crveno-belima i odobrila im izlazak na evropsku scenu ovog leta ili je bila rigorozna i zbog dugova suspendovala klub iz Ljutice Bogdana.

Ukoliko klub ne dobije licencu, to će se sigurno usloviti veliki broj odlazaka sa "Marakane".

"Pokušaćemo da zadržimo ovaj tim. Gro tima je pod ugovorom i razgovaraćemo, ali ti igrači treba da budu zadovoljni. Ako neko dođe, mora da bude u sklopu naših mogućnosti, obećanja. Nećemo dovoditi igrače koji idu preko određene cene. Ne zato što ne želimo, niti što oni ne vrede, nego što su takve okolnosti", objasnio je Džajić.

Pojedini ugovori moraće i ovog leta na reviziju.

"Ima ugovora koji su napravljeni tako da možda i ne odgovaraju zemlji u kojoj mi živimo, ali da se ne vraćam na to... Više ne smemo tako da radimo", kazao je Džajić i dodao:

"Ne bih voleo da se rastajemo na ružan način, ali ne isključujem i tu mogućnost. Lično, mislim da toga neće biti. Iz Zvezde se lakše ode, treba da se sačeka momenat... Ne možemo, ipak, zakonski da branimo nekome da ostvari svoja prava, ali računamo na želju igrača da igraju u Zvezdi, na volju, ljubav... Ne mogu da kažu da mi nismo pokušali i pokušaćemo da ih zadržimo, ali ako ne možemo – onda nema drugog no da se rastanemo".

Rukovodstvo kluba trebalo bi ovog leta da ponovo dobije sportskog direktora, kojeg nema od odlaska Zorana Stojadinovića prošle zime.


Navodno, to bi mogao da bude Vladimir Matijašević koji je trenutno u kruševačkom Napretku, međutim, Džajić nije želeo da licitira sa imenima.

"Ako ja budem i dalje bio predsednik, a ne mislim da neću, onda ću tražiti sportskog direktora. Nisam još pričao sa članovima Upravnog odbora, ali hoću, jer Zvezdi treba sportski direktor. Imam nekog svog kandidata, eventualno dvojicu za koje mislim da bi mogli da obavljaju tu funkciju. Obojica su bivši igrači Crvene zvezde".

Izvor: MN PRESS Jedan od glavnih prihoda zarade na "Marakani" već dugo je prodaja igrača. Tako će biti i ovog leta.

"Određen broj igrača ima određenu cenu, ali ne možemo mi da kažemo nekome da ih kupi. U takvoj smo situaciji. Ako neko bude tražio Lazovića nećemo mu praviti probleme. Koliko je to dovoljno za život kluba? Ne znam. Koliko bude toliko ćemo se širiti. Bez obzira na muzičke želje", naglasio je prvi čovek crveno-belih i potom dodao:

ČESTITKA OD ĐURIĆA

Prvi čovek Crvene zvezde kaže da je čestitke za osvojenu titulu dobio i iz redova "večitog" rivala, od predsednika Partizana.

"Čestitao mi je Dragan Đurić – SMS porukom", otkrio je Džajić.

"Ide se na ideju privatizacije i sami to znate. Kada ona dođe, možda će doćii drugi ljudi koji će moći drugačije da reaguje. Dok ne dođe, mi možemo da se ponašamo samo na jedan način...".

Vodeći se verovanjem da će vest iz Niona biti pozitivna i da će Crvena zvezda dobiti UEFA licencu, Dragan Džajić smatra da aktuelni tim ima kvalitet da se dostojno bori za plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

"Lično bih voleo da jezgro tima ostane, jer su se igrači upoznali, a ima i dovoljno iskustva, pa da dovedemo samo ona neophodna pojačanja.... Ne mogu da garantujem, ali može da se napravi jedna ekipa koja može da pokuša. Uz malo sreće u žrebu, normalno".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC