• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Argentina ili Urguvaj da, Brazil i Engleska ne"

Autor mondo.rs

Legendarni Bobi Čarlton ne živi u zabludi da njegovi Englezi mogu da postanu prvaci sveta, ali smatra da to neće učiniti ni domaćin Mundijala.

Legendarni engleski fudbaler Bobi Čarlton ocenio je danas da reprezentacija Engleske neće osvojiti Svetsko prvenstvo u Brazilu, pošto u svom timu nema "svetski talentovane" igrače.

"Jedina stvar koja me brine jeste nedostatak svetski talentovanih igrača u timu, što je pre četiri godine rekao (bivši selektor Engleske) Fabio Kapelo. Zadovoljan sam pojedinim mladim igračima, ali iskreno, ne mislim da će Engleska da osvoji Svetsko prvenstvo", rekao je Čarlton za sajt Laureus.

Čarlton, koji je sa Engleskom osvojio Svetsko prvenstvo 1966. godine, rekao je da mladi igrači moraju da iskoriste priliku da igraju na Mundijalu, pošto im se takva šansa u nastavku karijere možda neće ukazati.

"Neverovatno je da Engleska, sa svom svojom istorijom, ne može da okupi igrače za ovakve turnire. To je nešto što mi mnogo smeta. Iako mislim da Engleska neće osvojiti Svetsko prvenstvo, mislim i da se neće obrukati", rekao je Čarlton, koji je odigrao 106 utakmica za Englesku i postigao 49 golova.

Iako se ne protivi dolasku stranih igrača u Premijer ligu, Čarlton veruje da priliv stranaca negativno utiče na razvoj domaćih fudbalera.

"Nisam protiv stranih igrača u Premijer ligi, ali to znači da (na sceni) nemamo dovoljno engleskih fudbalera. Zbog toga moramo da pružimo mladim igračima šansu u Brazilu. Ali, biće neverovatno teško", rekao je 76-godišnji Čarlton.

Napadaču Mančester junajteda Vejnu Runiju nedostaje još 11 golova da izjednači Čarltonov rekord od 49 postignutih golova za Englesku.

"Rekao sam mu da, ako će neko da obori moj rekord, to bolje da bude on, pa ne bih da me izneveri. Mlad je i ima sposobnost za to. On voli da postiže golove i ima sjajan stav. Ako sve bude u redu i ne povredi se, Runi će sigurno biti jedan od najboljih engleskih igrača u Brazilu", rekao je Čarlton.

"Vejn mora da igra. Kada mislite o engleskim vrhunskim igračima, on je jedini koji vam padne na pamet", dodao je.

Na Svetskom prvenstvu u Brazilu, od 12. juna do 13. jula, Engleska će igrati u Grupi D sa Italijom, Urugvajem i Kostarikom.

"Ne želim da otpišem evropske ekipe, ali mislim da će Južnoamerikanci biti favoriti. Ako moram da biram, Urugvaj i Argentina su moji favoriti. Nekako mislim da Brazil neće  osvojiti Svetsko prvenstvo", rekao je Čarlton.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC