• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIJATELJSKE: Favoriti ređaju pobede

Autor mondo.rs

Reprezentacije koje učestvuju na Svetskom prvenstvu zabeležile pobede u prijateljskim utakmicama.

Golovima Edisona Kavanija u 37. i Kristijana Stuanija u 75. minutu, dvostruki svetski prvak Urugvaj savladao je jutros u Montevideu, u poslednjoj prijateljskoj utakmici pred Mundijal, Sloveniju sa 2:0 (1:0).

Najbolji urugvajski fudbaler Luis Suarez zbog povrede je propustio je meč, a najverovatnije neće biti u sastavu tima ni protiv Kostarike 14. juna, kojim će Urugvajci "otvoriti" Svetsko prvenstvo.

U lekarskom timu urugvajske reprezentacije predviđaju da će Suarez biti spreman za drugu utakmicu u kojoj će "Urusima" protivnik biti Engleska. Taj meč na programu je 19. juna.

Najzad, poslednju utakmicu u grupi D Urugvaj će odigrati 24. juna protiv Italije.

Argentina je u Buenos Airesu pobedila Trinidad i Tobago 3:0. Strelci za "gaučose" bili su Rodrigo Palasio u prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena. Havijer MAskerano je povisio na 2:0 u 51, a konačan rezultat postavio je Maksi Rodrigez u 64. minutu.

Utakmicu na stadionu Monjumental gledalo je oko 40.000 navijača. Argentina će poslednju proveru imati protiv Slovenije 7. juna.

Tim Alehandra Havijera Sabelja prvi meč na Mundijalu igra protiv Bosne i Hercegovine 16. juna u ponoć, a potom slede dueli sa Iranom i Nigerijom.

Obale Slonovače savladala je u Frisku (Teksas) El Salvador sa 2:1 (2:0). Golove za Afrikance postigli su Žervinjo u 9. i Didije Drogba u 42. minutu, dok je strelac edinog pogotka za El Salvador bio Arturo Alvarez u 75. iz jedanaesterca.

Na Mundijalu u Brazilu Obala Slonovače raspoređena je u grupu C, a protivnici će joj biti reprezentacije Kolumbije, Grčke i Japana.

Reprezentacija Čilea nadigrala je Valparaizu Severnu Irsku sa 2:0 (0:0).

Pobedu Južnoamerikancima doneli su Eduardo Vargas u 79. i Maurisio Pinilja u 82. minutu.

Na Mundijalu u Brazilu, koji će se održati od 12. juna do 13. jula, Čile je svrstan u grupu B, a protivnici će mu biti Australija, Španija i Holandija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC