• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK RAD: Ovde se neko opasno igra i folira!

Autor mondo.rs

Fudbalski klub Rad smatra da je neko namerno sabotirao revanš utakmicu baraža za popunu Superlige i ističe da su svi igrači Metalca mogli da nastave meč, ali...

U srpskom fudbalu, pa i sportu generalno gledano, više ništa ne može da nas iznenadi.



U negativnom smislu, nažalost.

Tako ni jedna "obična" utakmica baraža za popunu Superlige nije mogla da bude završena, jer je "neko" (a na nadležnim organima je da utvrde ko) aktivirao suzavac na stadionu na Banovom brdu i tako prekinuo meč Rada i Metalca.

U trenutku prekida Rad je vodio 1:0, da bi posle 15-minutnog prekida sudija danilo Grujić pozvao ekipe da se vrate na teren. "Građevinari" su to učinili, gosti nisu želeli, žaleći se na to da četvorica igrača ne mogu da nastave meč jer osećaju mučninu i imaju glavobolju.

Mnogo je otvorenih pitanja, mnogo je sumnji... I dalje nije poznato kada će biti nastavljena ili odigrana nova utakmica revanša baraža za popunu Superlige.

U međuvremenu, oglasio se Rad, koji izražava sumnju u iskrenost ekipe Metalca i navodi nekoliko primera da gosti iz Gornjeg Milanovca nisu želeli a ne da nisu mogli da nastave utakmicu.

Kao dokaz priložena je i fotografija igrača Metalca Ovusu Konora, koji je, kako navodi Rad, "iz svlačionice izašao nasmejan i razdragan, iako se prethodno žalio na mučninu, glavobolju, teško disanje...".

"Ima mnogo elemenata koje bude sumnju da iza svega stoji neko naručen da izvede viđen scenario. U momentu prekida utakmice, ekipa Rada je vodila, potpuno kontrolisala meč i sve je ukazivalo da će kroz prikaz na terenu sportski stići do željenog cilja - opstanka u ligi! Na volšeban način se 'pojavljuje' patrona sa suzavcem i nastaje panika. Važna napomena da ni pre ni posle nije bilo ni najmanjeg incidenta, čak su i naši navijači kada su shvatili o čemu se radi, ubacili patronu sa suzavcem u ranac i tako pokušali da je iznesu van stadiona. Zdrava logika nam jasno ukazuje da niko ko voli i navija za klub u tom momentu to ne bi učinio!", ističe se u saopštenju Rada.

Uprava Rada izražava veliku sumnju u iskrene namere gostiju i postavlja pitanje.

"Ekipa Metalca nije izašla na teren, navodeći da je razlog tome što se četvorica igrača ne osećaju dobro i nisu sposobni da nastave meč. Postavlja se pitanje: Kako to da niko od 2.000 prisutnih, što navijača, novinara, desetogodišnjih dečaka koji su skupljali lopte i ostalih aktera meča nije zatražio pomoć lekara, a to su uradila četvorica igrača Metalca kojima su čak i posle ukazane lekarske pomoći od strane klinike 'Anlave' sve analize bile u granicama normale? Lekar opšte prakse konstatuje normalne disajne šumove kod sve četvorice, koji insistiraju na velikim glavoboljama i mučnini. Pola sata kasnije u izveštaju lekara je zapisano da je igrač sa brojem 5 Simov Aleksandar - kolabirao!?", pita se Rad u saopštenju.

Rad je dodao da su igrači Metalca bili kasnije i na dodatnim pregledima na VMA, gde im na Toksiološkom odeljenju nije pronađen ni najmanji element trovanja, niti tegoba na koje su se žalili igrači iz Milanovca.

"Naše pitanje je koje su sankcije za ovakvu obmanu i pokušaj da se do rezultata stigne nesportskim načinom", ističe Rad.

U saopštenju beogradskog kluba poručuje se da jedino želi da na terenu stigne do sportskog cilja - očuvanja supeligaškog statusa za razliku od "pojedinaca kojipokušavaju da izmeste fudbalsku priču iz baraža i da vanfudbalskim elementima promovišu sebe u novog člana JSL!".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC