• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ameri nešto hteli, pa spojili Hrvate i ćirilicu

Autor mondo.rs

Hoće ih ćirilica...

Deo Hrvata već mesecima se "grčevito" bori protiv dvojezičnih tabli u Vukovaru. Ćirilica im nije prihvatljiva i još uvek su u svežem sećanju protesti protiv korišćenja pisma kojim se uglavnom služi srpsko stanovništvo u Hrvatskoj.

Taman kada su strasti malo počele da se stišavaju, usledio je novi šok. Ćirilica je ponovo uzdrmala Hrvate, ali ovaj put su za sve krivi Amerikanci.

Američki medijski gigant ESPN je kreirao postere za svaku od 32 reprezentacije, koje će učestovati na Mundijalu u Brazilu.

Sliku "kockastih" krase prepoznatljivi crveni i beli kvadratići, Luka Modrić i Mario Mandžukić, u pozadini grb saveza i slova popularnog nadimka "vatreni".

U prvoj verziji napravljena je greška, koja je uzbunila čelnike HNS, ali i brojne navijače Hrvatske. Amerikanci su pomešali ćirilicu i latinicu i umesto "vatreni" napisali "vдtreиi", što ne znači ništa.

"Takav poster je bio neprihvatljiv Hrvatima i Hrvatskom fudbalskom savezu", stoji na zvaničnom sajtu HNS-a, gde je istaknuta ispravljena verzija.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine za sada se nije žalio zbog toga što je reč "dragons" (zmajevi) napisana s oba pisma.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC