• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mundijal uskoro kreće, a Sao Paolo stoji

Autor mondo.rs

Štrajkači paralisali brazilski grad i Arenu Korintijans, stadion na kome bi za šest dana trebalo da se održi prvi meč Svetskog prvenstva

Organizatori Svetskog prvenstva u fudbalu nalaze se u ogromnim problemima nepunih nedelju dana pre početka tog takmičenja.

Nezadovoljnim radnicima i brojnim beskućnicima, koji već tri dana protestuju ulicama Sao Paola zbog toga što za Mundijal ima novca ali ne i za povećanje njihovih plata, priključili su se zaposleni u podzemnoj železnici, pa je grad potpuno paralisan.

Metroom se svakodnevno prevozi 4,5 miliona ljudi u Sao Paolu, pa je jasno kakav je haos nastao u gradu koji ima 20 miliona stanovnika kada su oni obustavili rad. Kako prenose mediji u Brazilu, štajkači su formirali zastoj od 209 kilometara u Sao Paolu.

Deo štrajkača okupio se ispred Arene Korintijans na kojoj bi 12. juna trebalo da se zvanično otvori Svetsko prvenstvo duelom između Brazila i Hrvatske.

...
Izvor: YouTube

"Ako ima para za Korintijans Arenu i organizaciju Svetskog prvenstva, onda mora da bude i za naše plate", izjavio je predsednik sindikata zaposlenih Altino Melo dos Prazeres.

Vlada je navodno spremna da im poveća plate za 8,7 odsto, ali su štajkači zahtevali više zarade za 12,2 procenta i tvrde da se neće vratiti na posao dok njihovi zahtevi ne budu ispunjeni.

Svetsko prvenstvo u Brazilu počinje 12. juna i trajaće do 13. jula.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC