• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bufon: Ovo mi nije poslednje Svetsko prvenstvo

Autor mondo.rs

"Iskreno se nadam da ću igrati i u Rusiji", izjavio je iskusni golman, koji je u januaru proslavio 36. rođendan.

Prvo veliko takmičenje na kojem je Đanluiđi Bufon igrao za reprezentaciju bile su Olimpijske igre 1996. godine u Atlanti, kada je bio rezervni golman. Za "A" selekciju debitovao je 1997, dok je selektor bio Ćezare Maldini. Prvi put nastupio je na Svetskom prvenstvu 1998, u Francuskoj.

Dino Zof postavio ga je za prvog golmana reprezentacije tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2000. godine, koje su "Azuri" umalo osvojili. Na njegovu žalost, na tom turniru nije branio, jer je nekoliko dana uoči prve utakmice slomio ruku. Potom se istakao Frančesko Toldo.

Učestvovao je i na Mundijalu u Japanu i Južnoj Koreji, 2002, kao i u Nemačkoj 2006, kao i u Južnoj Africi 2010. Braniće za Italiju i u Brazilu. I ne planira da se uskoro oprosti od reprezentacije.

"Da li je će sledeće Svetsko prvenstvo biti moje poslednje? Iskreno se nadam da neće. Oduvek govorim da hoću da igram do 40. godine, tako da bih voleo da igram i na sledećem, ako mi telo bude izdržalo. Uopšte ne razmišljam o penzionisanju", objasnio je Bufon u izjavi za list "O Globo".

Rekorder u broju nastupa za reprezentaciju Italije (140) ne želi da predviđa šanse Italijana u Brazilu. "Azuri" će početi takmičenje učešćem u Grupi  D, uz Urugvaj, Englesku i Kostariku.

"Ne bih da predviđam. Svašta može da se dogodi na Svetskom prvenstvu. To je takmičenje koje traje mesec dana i mnogo toga zavisi od fizičke spreme ekipa, aklimatizacije, sposobnosti da se prilagodite... Svašta može da se dogodi, a mi imamo tim koji je značajno napredovao zahvaljujući radu sa Prandelijem. Kao što sam i ranije rekao, teško je praviti prognoze"

"Imamo veoma tešku grupu, ali ćemo na svakoj utakmici davati sve od sebe, sa verom u to da možemo da prođemo. Nadam se i da možemo do finala, naravno. Nepotrebno je isticati da će biti neverovatno igrati na 'Marakani' protiv Brazila ili Argentine. Međutim, prerano je za te i takve snove. Šta god da se desi, biće ogromno zadovoljstvo igrati u Brazilu, kolevci fudbala", podvukao je čuvar mreže Juventusa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC