• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan brzo potrošio Sedorfa: Inzagi, zvanično

Autor mondo.rs

Jedan legendarni fudbalre Milana potrošen je za manje od sezone, red je na drugog.

Ono o čemu se pisalo prethodnih dana, danas je ozvaničeno: Klarens Sedorf smenjen je sa mesta trenera slavnog italijanskog kluba, a u novog je promovisan njegov dugogodišnji saigrač Filipo Inzagi.

Čuveni golgeter "Pipo" naslediće Sedorfa, koji je u januaru praktično "iz kopački", kao igrač Botafoga, postao trener "rosonera". Do tada, tu nezahvalnu funkciju obavljao je Masimilijano Alegri.

Ispostavilo se da su mnogi, koji su savetovali Sedorfa da ne prihvata poziv Silvija Berluskonija, bili u pravu. On je imao turbolentnu sezonu, u jednom trenutku vezao je pet pobeda i skoro izborio izlazak u Ligu Evrope, ali je nedostajao završni udarac. Tim je završio na osmoj poziciji.

Sve to vreme, i dok je ekipu vodio Alegri i kada je došao Sedorf (38), Inzagi je strpljivo radio sa mlađim kategorijama Milana i čekao šansu koja mu se ukazala pred sezonu u kojoj će ekipa igrati samo Seriju A i Kup Italije.

Za sada, ostaje nepoznanica da li su Sedorf i Berluskoni postigli sporazumni raskid ugovora ili je trener jednostavno smenjen, što znači da bi trebalo da mu bude isplaćeno čak deset miliona evra. Bilo kako bilo, Inzagi je potpisao ugovor do 30. juna 2016. godine i to će mu biti prvi posao u seniorskoj konkurenciji.

Koliko će zarađivati? Nije poznato...

Ono što jeste poznato je da je od dolaska u Milan iz Juventusa, leta 2001. godine, odigrao 300 utakmica u crveno-crnom dresu i postigao 126 golova, a naročito je bio efikasan u evro-kupovima. Sa 70 golova u Ligi šampiona i ostalim takmičenjima, kao igrač Parme, Juvea i Milana, Inzagi je u dugo bio lider, uz legendarnog Raula Gonzalesa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC