• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro: Zvezda - Vardar, Partizan - Velež

Autor mondo.rs

Idejni tvorac Savo Milošević, uz podršku mnogih fudbalskih asova iz regiona, organizovao je turnir u Bijeljini, koji bi mogao da ima lepu budućnost.

Nešto nalik ligi bivše SFR Jugoslavije, uz gostovanje italijanskog Milana, biće održano na terenima u Bijeljini i okolini, od 16. do 21. juna.

Ideju našeg slavnog fudbalera Sava Miloševića podržali su apsolutno svi kojima se obratio, tako da će u živopisnom etno selu Stanišić u isto vreme boraviti mladi fudbaleri Crvene zvezde, Partizana, zagrebačkog Dinama, Vojvodine, Rijeke, Željezničara, Sarajeva, Veleža, Vardara...

Ceo događaj pojačaće slavni Milan.

Dve utakmice dnevno biće direktno prenošene na programima TV Arena sport i već sada je poznato da će prvog dana turnira (16. juna) svoj debi pred tako velikim auditorijumom imati dečaci Zvezde i Rijeke, odnosno Partizana i Veleža.

Drugog dana na TV ekranima će biti ekipe Dinama i banjalučkog Borca, odnosno Milana i Sarajeva itd.

Obezbeđeni su takođe prenosi trećeg kola, polufinala i finala.

Treba istaći da ove godine učestvuju momci rođeni 2000. godine i kasnije, dakle četrnaestogodišnjaci, a da je ideja da u budućnosti dolaze sve starije i starije generacije, pa jednog dana - ko zna...

Jedan od promotera, TV voditelj Igor Miklja, ispričao je zanimljivu anegdotu u etno selu Stanišić.

"Kada sam rekao mom kolegi Ivanu Ivanoviću za ovaj projekat i pitao ga da li bi gledao utakmice uživo, rekao mi je 'Gledao bih Zvezda - Dinamo i da igraju bebe'".

Time je Miklja simbolično istakao značaj takmičenja, koji je nazvan "Turnirom prijateljstva" i za koji su svi govornici, a pre svih Milošević, istakli da ima pre svega zadatak da zbliži mlade fudbalere, klubove, fudbalske saveze...

Ako se pogleda lista učesnika, jasno je da se radi o "ekipi" koja je činila okosnicu nekadašnje Prve jugoslovenske lige.

GRUPA A (Bijeljina): Crvena zvezda, Rijeka, Željezničar, Vardar.

GRUPA B (Johovac): Partizan, Osijek, Velež, Olimpija.

GRUPA C (Stanišić): Dinamo, Vojvodina, Borac Banjaluka, Budućnost.

GRUPA D (Janja): Milan, Sarajevo, Sloboda Tuzla, OFK Beograd.

Sistem takmičenja je takav da Zvezda i Partizan ne mogu da se sastanu pre finala, ali su mogući parovi Zvezda - Dinamo, Partizan - Milan i slično, pošto se ukrštaju grupe A-C i B-D.

Finale turnira je 21. juna uz direktan prenos sa stadiona u Bijeljini, a uz prisustvo, kako nam rekoše, bar 20-30 vrhunskih asova sa prostora bivše "Juge". To su: Dejan Savićević, Davor Šuker, Ivan Gudelj, Husref Musemić... možda i Nemanja Vidić.

Svi koji su pred novinarima govorili o turniru istakli su ulogu Borisa Stanišića, vlasnika istoimenog etno sela, koji ne samo da je otvorio vrata hotela za sve učesnike i goste, već je u rekordnom roku oživeo potpuno uništen teren, koji je, kao i selo, bio poplavljen 12 dana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC