• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Džokeri" doneli pobedu Švajcarskoj u nadoknadi!

Autor mondo.rs

Golom Harisa Seferovića u 92. minutu Švajcarska je savladala Ekvador 2:1 u prvom meču Grupe E Svetskog prvenstva.

Vodio je Ekvador, a pobedila Švajcarska u prvom meču Grupe E u kojoj su još Francuska i Honduras...

Kada se već činilo da ćemo posle osam utakmica videti prvi remi na Mundijalu u Brazilu, ispostavilo se da smo gledali peti preorekt u devet utakmica!

ŠVAJCARSKA: Benaljo – Rodrigez, Von Bergen, Đuru, Lihtštajner – Inler, Behrami, Džaka, Štoker (46. Mehmedi), Šaćiri – Drmić (75. Seferović).

EKVADOR: Domingez, Ajovi, Erazo, Gugu, Paredes – Noboa, Gruezo, Montero (76. Rojas), A. Valensija – Kasiedo (70. Arojo), E. Valensija.

Igrao se 92. minut kada je Švajcarska posle odlične šanse za Ekvador krenula u kontranapad. Sudija Rašvan Irmatov iz Uzbekistana postupio je po pravilima i pustio prednost posle faula na sredini igrališta, a lopta je došla na levu stranu do Rikarda Rodrigeza. On ju je ubacio u kazneni prostor Ekvaroda, pravo na nogu Harisu Serifoviću koji je bežao odbrani rivala. Napadač Real Sosijedada sjajno je reagovao i udarcem iz prve zatresao mrežu za pobedu svog tima - 2:1.

Ispostavilo se, tako, da je Serifović bio pravi izbor Otmara Hicfilda koji ga je poslao na teren u 75. minutu umesto solidnog Josipa Drmića, čiji je pogodak opravdano ili ne, veliko je pitanje, poništen u 69. minutu.

Prethodno je Švajcarska izjednačila, takođe, golom rezervnog igrača. Samo dva minuta na terenu bila su dovoljna Admiru Mehmediju da zatrese mrežu u 47. minutu. Učinio je to na gotovo identičan način na koji je Ekvador poveo u 22, kada je posle centaršuta Valtera Ajovija iz prekida sa leve strane usamljen u petercu ostao Ener Valensija i udarcem glavom matirao Dijega Benalja.

U tom slučaju centaršut je usledio iz faula, dok je kod gola Švajcarske Rodrigez centrirao iz kornera.

Ekvador je možda bolje počeo meč i imao inicijativu u prvih 15 minuta, ali se posle vodećeg gola ekipa Reinalda Rueda opredelila za defanzivu, dok su Švajcarci konstantno napadali i trudili se da postignu gol.

Na kraju, upornost im se isplatila, a nema dileme da su ovom pobedom napravili veliki korak ka osmini finala. No, sačekajmo da vidimo šta će pokazati Francuska i Honduras od 21 čas, kao i kakvi će biti rezultati u narednim mečevima.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC