• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TIP DANA: Nemačka - Portugal

Autor mondo.rs

Od 18 časova na Mundijalu će se igrati još jedan derbi prve faze - duel između Nemačke i Portugala. Težak meč za prognozu, ali vredi pokušati... Kakvo je vaše mišljenje?

Nemačka je jedno vreme igrala fantastičan fudbal, oduševljavala baš poput Bajerna u klupskim takmičenjima, ali je to vreme prošlo. Optimizam i euforija se mogu pronaći tek u tragovima, a daleko najveći optimista je njihov selektor Joakim Lev.

"Možemo da doguramo daleko na Mundijalu. U dobroj smo formi i nije nas lako pobediti. Spremni smo potpuno i što je najvažnije, svi su zdravi", izjavio je pred duel sa Portugalom selektor "pancera".

Samo pogled na izbor igrača otkriva mnogo čudnih stvari. Prva je da će Nemci igrati bez klasičnih bekova, sa četiri štopera ispred golmana Neura.

U sredini terena će Lev probati sa Lamom koji je na poziciji zadnjeg veznog odradio dobru sezonu u Bajernu, a društvo bi mu mogao da mu pravi Kedira. Njegova forma je potpuna nepoznanica, s obzirom na to da je propustio gotovo celu sezonu zbog teške povrede kolena.

Forma ofanzivca Ozila je, nažalost, poznata. Igrač Arsenala je bio najgori na terenu protiv Kameruna, pa je ispraćen zvižducima prilikom zamene. Čini se da bi utakmicu mogao posmatrati sa klupe.

Nemci će zaigrati bez klasičnog napadača, a ulogu najbližeg portugalskom golu imaće Miler. Na krilnim pozicijama bi nered trebalo da prave Podolski i Šurle.

Na drugoj strani Portugal je odradio dobre pripreme, a nisu izostali ni rezultati. S obzirom na to da u tim mečevima nisu računali na neke igrače, mnogo je važnije kako se radilo na treningu.

Danas će zaigrati u klasičnoj formaciji 4-3-3, koju gotovo uvek praktikuju. Jedina dielma (ako je uopšte i bila) jeste ko će igrati na poziciji centralnog napadača. Postiga je tu dobio prednost, iako je Almeida postigao dva gola u poslednjoj prijateljskoj utakmici. Bento ne voli mnogo da menja i eksperimentiše, pa se odlučuje za igru "na sigurno".

Problem za ekipe moglo bi predstavljati vreme odigravanja utakmice (u 13 časova po lokalnom vremenu), a suđenje je povereno srpskom sudiji Miloradu Mažiću. On je na 61 internacionalnoj utakmici u proseku delio 4,46 žutih kartona.

Nemačka i Portugal poslednji put su se sastali na EURO 2012. godine i "panceri" su odneli pobedu rezultatom 1:0.

Kada je reč o prognozi, Nemci ne izgledaju dobro kao nekih prethodnih godina i zbog toga ne predstvljaju velike favorite. Portugal ima dobru šansu da u prvom meču na Mundijalu izvuče nerešen rezultat. Oni koji ipak veruju Nemcima trebalo bi da probaju s opcijom više od 2,5 gola. Dakle, naša preporuka je X2 ili više od 2,5 gola.

Prognozu svih utakmica potražite na portalu Dvoznak

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC