• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neki novi Borac

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Prozivku i početak priprema fudbaleri i stručni štab banjalučkog Borca dočekali sa brojnim promjenama u odnosu na prošlu sezonu. Novi kapiten, sportski direktor, pomoćni trener(i)…

 Neki novi Borac Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučki Borac prethodnu sezonu završio je na šestom mjestu Premijer lige BiH, pa su se u premijerligašu sa Gradskog stadiona odlučili na promjene, kako u igračkom kadru, tako i u stručnom štabu, te upravljačkim strukturama.

Umjesto Branislava Krunića, na mjesto sportskog direktora angažovan je nekadašnji trener crveno-plavih Slobodan Starčević.

"Sa novim snagama ulazimo u naredno prvenstvo. Napravljen je mali zaokret kada je u pitanju sportska politika. Počinjemo sa radom sedam dana ranije, jer smo kroz novoformiranu skaut službu, na čijem čelu su Oliver Jandrić i Damir Špica, odabrali najperspektivnije igrače iz prvih liga Republike Srpske i Federacije BiH, koji su porijeklom sa naše regije i vidjećemo ko od njih može da odgovori našim zahtjevima", istakao je Starčević.

AVDUKIĆ

Prvi čuvar mreže Asmir Avdukić, koji se trenutno nalazi na Svjetskom prvenstvu u Brazilu sa reprezentacijom BiH, i naredne sezone nosiće dres Borca. "Darko Ljubojević obavio je razgovor sa Avdukićem i on ostaje naš član. To nas je veoma obradovalo, jer se radi o pouzdanom čuvaru mreže i najboljem golmanu u Premijer ligi BiH", rekao je Starčević.

Novi sportski direktor crveno-plavih rekao je da su već obavljeni razgovori sa potencijalnim pojačanjima.

"Već smo razgovarali sa igračima koji bi trebali da popune deficitarne pozicije. Očekujem da ubrzo formiramo ekipu koja će tokom 40-ak dana uspjeti optimalno da se pripremi za start prvenstva. Pred ekipu nisu stavljeni preveliki takmičarski zahtjevi, ali očekujem da se svi na najbolji način pripremimo za predstojeće prvenstvo", dodao je Starčević.

Šefu stručnog štaba Vinku Marinoviću u predstojećoj sezoni pomagaće Zoran Dragišić, dosadašnji kormilar prvoligaša Slobode iz Mrkonjić Grada, te Stojan Malbašić. Marinović je današnjom prozivkom fudbalera označio start priprema, koje su krenule sedam dana ranije od planiranog.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević "Do 25. juna radićemo u Banjaluci, a zatim se selimo u Sloveniju. Nakon što se upoznamo sa kvalitetima igrača koji su na probi, odlučićemo ko će ostati. Od njih sve zavisi, jer teren je jedino mjerilo", poručio je Marinović.

U odnosu na prošlu sezonu, kada je kapitensku traku nosio čuvar mreže i reprezentativac Asmir Avdukić, kapiten će ubuduće biti Vladan Grujić.

IGRAČKI KADAR

Na prozivci su se pojavili sljedeći igrači: Mladen Ilić, Aleksandar Radulović, Marko Jevtić, Momir Zečević, Siniša Dujaković, Darko Đajić, Stefan Dujaković, Aleksandar Subić, Vladan Grujić, Nebojša Runić, Haris Handžić, Aleksandar Kondić, Borislav Pilipović, Dejan Tošić, Branislav Ružić, Semir Pezer, Bojan Kremenović, Aleksandar Malbašić, Aleksandar Jovičić, Adonis Špica, Nemanja Kutić, Uglješa Radinović i Bojan Macanović. Opravdano odsutni bili su Asmir Avdukić i Mladen Žižović.

"Nadam se da ću svojim iskustvom opravdati povjerenje svih u klubu. Nadam se da će mladi igrači još više stasati, jer cilj nam je da ove sezone afirmišemo što više njih, kako bi jednog dana krenuli stopama Srđana Grahovca", poručio je novi kapiten crveno-plavih.

Borac pod ugovorom trenutno ima 16 igrača, a po riječima Starčevića, uskoro će biti obavljeni razgovori sa pojedinim igračima oko sporazumnog raskida ugovora, jer konačan spisak još nije definisan.

Nekadašnji napadač Banjalučana i prošle godine prvi strijelac ekipe, Joco Stokić danas dolazi na pregovore i svi u klubu iz Platonove ulice smatraju da će sa njim biti postignut dogovor o ponovnoj saradnji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC