• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sunovrat igrača Reala u Brazilu, Barsini "kidaju"

Autor mondo.rs

Fudbaleri Reala iz Madrida katastrofalno su počeli Mundijal u Brazilu. Sa druge strane, ofanzivna postava Barselone - četiri gola i asistencija!

S druge strane, igrači Barselone (koji ne igraju za Španiju), za sada briljiraju.

Da će Garet Bejl gledati Mundijal preko TV (nažalost) znali smo odavno, ali nismo mogli ni da pretpostavimo da će još posle nekompletnog prvog kola po grupama u Brazilu moći da se konstatuje da su ostali igrači Reala odigrali daleko, daleko ispod svojih mogućnosti.

Golman Španije Iker Kasiljas doživeo je noćnu moru u meču sa Holandijom. Primio je pet golova, od kojih je jedan "pao" tako što je kao poslednji igrač odbrane loše primio loptu i praktično je dodao Robinu van Persiju u noge.

Marselo je "otvorio" Mundijal autogolom u meču sa Hrvatskom, već posle desetak minuta igre i tako postao prvi igrač u istoriji SP koji je prvi gol na šampionatu postigao u pogrešnu mrežu. Na njegovu sreću, Brazil je uspeo da preokrene i dobije 3:1.

Pepe... Pepe je odigrao u svom stilu, napravio faul, pa prišao rivalu Tomasu Mileru i uneo mu se u lice malo jače nego što je moglo da se toleriše, pa kad su im se lobanje sudarile, našem sudiji Miloradu Mažiću nije preostalo ništa drugo nego da ga isključi.

To se dogodilo pri rezultatu 1:0 za Nemačku. Završeno je 4:0.

Na istom meču, Kristijano Ronaldo praktično se nije video. Nije baš bilo sve do njega, jer je kompletan tim igrao loše, a sve je postalo uzaludno kad je Pepe iskljućen. Međutim, Ronaldo je samo dolivao ulje na vatru "pucajući" iz svih pozicija, dižući ruke, tražeći i od Mažića, ali i od četvrtog sudije da neke odluke budu preinačene... Bio je potpuno nemoćan.



Fabio Koentrao trudio se protiv Nemaca, pokušavao da igra ofanzivno, ali se konstantno "sudarao" sa Nanijem u ofanzivnim akcijama, a onda je pokušao da štopuje loptu koja je bila i jaka i predaleko od njega i - povredio se.

Pao je na travu i tražio momentalnu izmenu.

Serhio Ramos je, uz Đerara Pikea iz Barselone, odigrao očajan meč. Njih dvojica stajali su previsoko protiv Holanđana i bili pretrčani "mali milion" puta, a kako je vreme odmicalo, bili su sve lošiji i lošiji, uprkos iskustvu koje imaju.

Na toj utakmici, podbacili su i Ćavi Ernandez, Andres Inijesta i Đordi Alba iz Barselone.

Ali, njihovi saigrači koji igraju za ostale reprezentacije za sada briljiraju. Ofanzivni trio Barse postigao je četiri gola već na startu.

Nejmar je pogodio dva puta mrežu Hrvatske i 0:1 pretvorio u vođstvo od 2:1, koje je kasnije potvrdio Oskar za konačnih 3:1. Nejmarova igra dobila je na težini zbog toga što je Hulk bio potpuno neprimetan, a Fred praktično neupotrebljiv sve dok nije odglumio penal posle duela sa Dejanom Lovrenom.

Aleksis Sančez "otvorio" je Australijance golom u 12. minutu i onda 120 sekundi kasnije asistirao Horheu Valdiviji za ranih 2:0 od kojih se protivnik nije oporavio. Čile je glatko dobio utakmicu rezultatom 3:1.

Lionel Mesi bio je prilično neprimetan u prvih 45 minuta protiv Bosne i Hercegovine, delom zbog indolentnosti, ali delom i zbog loše postavke igre selektora Argentine. Ali, kada je Alehandro Sabelja napravio dve izmene u poluvremenu i destruktivnu postavku 5-3-2 pretvorio u konkretnu 4-3-3, stvorili su se uslovi da Mesi počne da radi ono što najbolje zna.

Postigao je briljantan gol za 2:0 i potom namestio još dve šanse saigračima i sam propustio jednu, tek nagoveštavajući šta bi mogao da radi, ako selektor odustane od defanzivnih ideja.

No, rano je za generalne utiske. Uzmimo ovo kao kuriozitet, prvenstvo je dugo...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC