• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neriješeno! Po ukusu "zmajeva"

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Tek iz 13. pokušaja - remi na Mundijalu u Brazilu i to je najduže čekanje neriješenog ishoda u istoriji: Iran - Nigerija 0:0 u najlošijem meču od početka turnira, koji je na kraju mogao da pripadne "Super orlovima".

Neriješeno!

Pa, to je vijest...

Salvom zvižduka objektivna brazilska publika u Koritibi ispratila je u svlačionicu fudbalere Irana i Nigerije, jer su pokazali premalo.

Zadovoljniji su bili Iranci, koji su mogli da prime gol u posljednjih desetak minuta ali su nekako odoljeli. Nigerijci su kažnjeni što su pustili da 80 minuta prođe tek onako, kao da se radi o pripremnom meču, a ne duelu u kojem su morali da pobijede s obzirom na to da su u grupi sa Argentinom i Bosnom i Hercegovinom.

Tek iz 13. pokušaja - remi na Mundijalu - 0:0 (nadamo se da niko nije igrao progresiju na X), reklo bi se po mjeri BiH.

U 2. kolu Grupe F, koja je otvorena pobjedom Argentine nad Bosnom i Hercegovinom, sastaju se Argentina - Iran i Nigerija - BiH.

S obzirom na sve što je prikazano ove večeri, "zmajevi" imaju dobru priliku da prođu dalje, jer su realno bolji i od Afrikanaca i od Azijaca.

Nigerija je kao nešto bila ofanzivnija u prvom poluvremenu, ali je Iran imao najbolju šansu preko igrača Čarltona, Reze Gučaneđada. Bolji je tada bio Vinsent Enjama. U drugom dijelu utakmice, Iran je imao samo jedan cilj - da zadrži bod i uspio je u tome.




IRAN: Hadžidži – Puladi, Sadegi, Hoseini, Montazeri – Nekunam, Tejmurijan – Hajsafi, Hejdari, Deđagah (od 78. Džahanbakš) – Gučanedžad.

NIGERIJA: Enjama – Ošaniva, Omeru, Oboabona (od 30. Džobo), Embroz – Mikel, Onazi – Aziz (od 70. Emenike), Musa, Mozes (od 52. Ameobi) – Emenike.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC