• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TIP DANA: Brazil - Meksiko

Autor mondo.rs

Od 21.00 čas biće odigran prvi meč 2. kola Mundijala. Domaćin će protiv takođe latinoameričke selekcije pokušati da ostvari i drugu pobedu.

Brazil u utorak nastavlja da korača putem ka tituli šampiona sveta.

Domaćin Mundijala započeo je svoj put prema željenom peharu pobedom nad Hrvatskom. Nije bilo lako, rano su sami postigli autogol i nisu delovali uverljivo. Ipak, Nejmar je do poluvremena bljesnuo i izjednačio, a u drugom poluvremenu je dobio i podršku japanskog sudije.

Ipak, četa Luisa Felipea Skolarija ostvarila je pobedu, a selektor nije priredio navijačima iznenađenje u sastavu ekipe. Samo je neobično rasporedio ofanzivne igrače iza leđa najisturenijeg Freda. Do te utakmice gledali smo Nejmara levo, Oskara u sredini, a Hulka desno. Protiv Hrvatske je Hulk otišao levo, Nejmar u sredinu, a Oskar je desno mučio Vrsaljka veći deo utakmice.

U tih 90 minuta smo još jednom dobili potvrdu da Nejmar može rešiti svaku utakmicu, da je poslednja linija Brazila veoma dobra i sposobna da učestvuje u opasnim napadima, kao i da bi im dobro došao jedan bolji napadač od Freda.

Ne treba očekivati veće promene u sastavu za večerašnju utakmicu Brazila i Meksika. Eventualno bi iz ekipe mogao da ispadne Hulk. On ima problema s mišićem, a s obzirom na širinu klupe, imaće adekvatnu zamenu. Pre svih, u Vilijanu i Bernaru.

Meksiko, rival Brazila, išao je u prvom kolu protiv Kameruna na pobjedu i do nje je na kraju i došao. Rezultatski je moglo/trebalo biti uverljivije, jer su sudije kod 0:0 poništili dva regularna gola Dos Santosu. Brzo su Meksikanci na to zaboravili, pa se okreću najtežem izazovu na prvenstvu.

Odigrali su jako zrelo i odgovorno u obrani, a u napadu su uglavnom do prilika dolazili s krilnih pozicija. Neretko su "praznili" celu sredinu terena, da bi se na boku pojavili sa dva, tri igrača. Protiv Kameruna je to prolazilo dobro, protiv Brazila će biti puno teže. Odnosno, napadački je to odličan recept, ali bi prvo trebalo osigurati poziciju da se Brazil može napasti...

Ne treba očekivati previše promena u sastavu Meksikanaca. Početni sastav je odigrao dobru utakmicu, zamene se baš i nisu nametnule. Osim toga, Herera je ranije govorio da je dobar deo sastava od ranije definisan i da su najveće nepoznanice u napadu. Partijom protiv Kameruna, tu su svoje pozicije gotovo sigurno kupili Peralta i Dos Santos.

Utakmicu će suditi Turčin Čakir, poznat i relativno strog delitelj pravde. U 81. međunarodnoj utakmici, nalazi se na proseku od 4,1 žutog kartona.

U poslednjih pet sezona Brazil i Meksiko igrali su čak četiri puta. Meksiko je upisao dve pobede. Ipak, ova generacija je igrala samo na Kupu konfederacija i Brazil je tada bio uverljiv (2:0).

Prognoza - pobeda Brazila sa dva ili više razlike.

Brazilci su u prvi susret ušli pod velikim pritiskom, pa su im odmah na startu stvari krenule nizbrdo. Digli su se i utakmicu dobili sa dva gola prednosti. Danas će igrati s manje opterećenja i očekujemo njihovo novo uverljivo izdanje.

 Prognozu svih utakmica potražite na portalu Dvoznak.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC