• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ameri odlepili za fudbalom (FOTO i VIDEO)

Autor mondo.rs

"Sokermanija" u SAD na startu Mundijala u Brazilu! Pogledajte kako se nacija, za koju se misli da je "operisana od fudbala", zaljubila u novi sport.

Fudbal ili soker kako ga oni nazivaju godinama je na tlu SAD bio tamo neki "levi sport", koje su u školama ili koledžima igrale, uglavnom, devojčice.

Povezane vesti



Košarka, američki fudbal, hokej, bejzbol... za ovim sportovima Amerikanci lude. Tek po koje grupa iseljenika iz Evrope su očuvale tradiciju i pikale fudbal. Međutim, fudbal se polako probijao, tražio je svoje mesto na američkom tlu ili da kažemo da je i fudbal imao svoj "američki san" - san o boljem žvotu.



I uspeo je! Ova igra, nastala u Engleskoj, baš se "primila" među Amerikancima poslednjih godina, a o tome svedoče i fotografije i video snimci tokom i posle prve utakmice reprezentacije SAD na Mundijalu u Brazilu protiv Gane (pobeda od 2:1).

Svojevremeno je Brazilac Pele došao u američki fudbal (tim Kosmosa), ali ni njegovo ime i popularnost nisu doprineli značajnom podizanju rejtinga fudbala u Americi. Ali, u poslednjih 20-ak godina, mnogo toga se učinilo da "Jenkiji" dobiju novu razonodu.



Svetsko prvenstvo održano u SAD 1994. godine, potom dolasci velikih fudbalskih zvezda iz Evrope (poslednjih godina - Tjeri Anri, Jirgen Klinsman, Dejvid Bekam, od nove sezone Džermejn Defo, David Vilja...) doprineli su da fudbal dobije zasluženo mesto.

Odličan rezultat na startu Svetskog prvenstva u Brazilu razgalio je Amerikance, koji su, poput Evropljana ili naroda sa nekih drugih kontinenata, kolektivno gledali utakmice po pabovima, na trgovima...



Pogledajte video snimke iz raznih američkih gradova

AJOVA

Slavlje Ajova, SAD
Izvor: YouTube

FINIKS

Slavlje Feniks, SAD
Izvor: YouTube








Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC