• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izmene se isplatile - Belgija preokretom do pobede

Autor mondo.rs

Belgijanci su iznenađujuće gubili od Alžira na poluvremenu, ali su ulaskom Maruana Felainija i Drisa Mertensa uspeli da preokrenu i pobede u prvom meču Grupe H.

"Rezervisti" Belgije uspeli su da srpeče veliko iznenađenje!

Na poluvremenu prvog meča Grupe H Alžir je vodio golom  Sofiana Fegulija iz penala u 25. minutu, ali su igrači sa klupe za rezerve doneli preokret "đavolima".

Prvo je svojim ulaskom ekipu razmrdao Dris Mertens, a potom je ušao i Maruan Felaini. Mrežu su pogađali, ipak, obrnutim redom: Felaini u 70, a Mertens u 80. minutu.

Bila je Belgija mnogo bolja veći deo meča, posebno u drugom poluvremenu, ali je na golu Alžiraca stajao odlični Rais M'Bol. Uz to, borbenom i disciplinovanom igrom u odbrani ekipa Vahida Halilhodžića dugo je odolevala, međutim, dva trenutka pada koncentracije bili su kobni.

- Ovo je prvi gol Alžira na Svetskim prvenstvima još od 1986. godine! Tokom prethodnih pet učešća na Mundijalima imali su 71 udarac ka protivničkom golu, ali bezuspešno.

- Belgija do ove utakmice nikada nije pobedila na Svetskom prvenstvu kada je gubila posle prvog poluvremena: četiri puta mečevi su završeni nerešeno, a 11 puta su poraženi.

BELGIJA: Kurtoa – Aldervireld, Kompani, Van Bujten, Vertongen – Vicel, Dembele (65. Felaini), Čadli (46. Mertens), De Brujn, Azar – Lukaku (58. Oriđi).

ALŽIR: M'Boli – Gulam, Hališe, Bugera, Mostefa – Međani (84. Gilas), Mahrez (72. Lasen), Bentaleb, Tajder, Feguli – Sudani (66. Slimani).

Utakmica u Belo Horizonteu počela je utrčavanjem jednog navijača Alžira na teren tokom zagrevanja igrača.

Incident nije dugo trajao, niti je imao bitne posledice po utakmicu, tako da je sve počelo na vreme...

A počelo je rastrčanom igrom Alžiraca i neočekivanim greškama Belgijanaca u dodavanjima i prilikom izvođenja prekida. Zatim je usledio i šok za "đavole": Sofian Feguli je pobegao Janu Vertongenu, koji je naivno pokušao da ga zaustavi rukama. Krilo Valensije iskoristilo je to za pad u kaznenom prostoru, a meksički arbitar Marko Antonio Rodrigez Moreno opravdano je pokazao na belu tačku. 

Loptu je uzeo upravo Feguli i šutirao prilično riskantno, po sredini, ne preterano jako, ali je Kurtoa već otišao u stranu...

To nije omelo Belgijance, koji su nastavili sa napadima, međutim, sve do izmena oni nisu bili efikasni...

U durgom meču ove grupe, u ponoć će se sastati Rusija i Južna Koreja.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC