• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čovek sa šest prstiju zaustavio Brazil!

Autor mondo.rs

Giljermo Očoa, golman sa retkom anomaliom, činio je čuda u Fortalesi gde je zaustavljena serija Brazila od deset uzastopnih pobeda. Meksiko je odigrao hrabro, mogao i da dobije meč!

Kažu da je svaki golman "pomalo na svoju ruku".

Neki su previše hrabri, neki ne žive sportski ali brane savršeno, neki imaju sulude hobije, neki su zavisnici od... adrenalina, a Giljermo Očoa se od ostalih razlikuje po tome što ima šest prstiju na ruci.

Šest puta je fantastično reagovao u utorak uveče i bio najzaslužniji što je prekinuta serija od deset pobeda Brazila.

U drugom kolu Grupe A na Mundijalu:

Brazil - Meksiko 0:0. To znači da se sutrašnji duel između na startu poraženih Hrvata i Kamerunaca očekuje sa po četiri boda na obe strane. Tek tada ćemo o kalkulacijama, a do tada ćemo o Očoi pre svega, a onda i igri Brazila koja nije mogla protiv vezista Meksika u drugih 45. minuta.

Šta su pored odbrana Očoe, golmana koji je slobodan na tržištu i može da dođe u bilo koji klub bez obeštećenja, najjači utisci sa "Kastelao" stadiona u Fortalesi, na čijim tribinama je bilo 60.342 navijača, što u žutom, što u crvenom?

Recimo igra veznog reda Meksika, trio Erera, Vaskez, Guardado bio je sjajan.

Takođe, neupotrebljivost Freda u špicu Brazila i zvižduci koje je dobio. Brazil je bio bolji u prvom poluvremenu, a onda bio zaustavljen i opet stvorio tri šanse u drugom delu igre, sve tri je nestvarno urkotio Očoa.

Utisak je i taj da su šuteri u crvenom bili malo, samo malo precizniji, Žulio Sezar je mogao da bude savladan. Vaskez, Erera, Dos Santos i potom i rezervista Ernandez, tukli su sa distance i nekoliko puta je lopta prohujala par centimetara pored i preko gola.

I na kraju, glavni utisak, od napadača ekipe koja je do večeras imala najdužu seriju pobeda na planeti i do večeras imala tradiciju da pobeđuje u prva dva meča na Mundijalima još od 1982. godine, u formi je samo Nejmar. Hulk je bio loš i povredio se protiv Hrvata. Fred...

Luis Felipe Skolar, možda, moraće da potraži novi sistem igre jer za sada ovaj, koji mu je doneo trijumf na Kupu konfederacija prošlog leta, ne funkcioniše baš najbolje.




NAJAVA UTAKMCE:

"Svaki put kada igramo sa Meksikom imamo problema", rekao je učtivo Luis Felipe Skolari, selektor Brazila.

Ali, i nije baš tako, bar ne kada su brojke u pitanju.

Brazil protiv Meksika ima skor 22-6-10 ukupno, a tri uzastopne pobede i gol-razliku 11:0 u poslednje vreme. Takođe, Meksikanci na Mundijalima imaju samo jednu jedinu pobedu nad ekipama iz Južne Amerike, onu nad Ekvadorom (2:1) na SP 2002. godine. U grupi...

Međutim, ko garantuje da će favorit pobediti ove večeri u Fortalesi, na stadionu "Kastelao"?

Fudbal je čudo, fudbal je lep i to smo mogli mnogo puta da se uverimo.

Dobro, osim kad igraju Nigerija i Iran, ali to smo već zaboravili.



Pridružite nam se u tekstualnom prenosu utakmice u koju i jedni i drugi ulaze sa tri boda i u kojoj i jedni i drugi pobedom mogu gotovo da osiguraju plasman u osminu finala. Konkretno, ako Brazil pobedi i sutra Kamerun ne savlada Hrvatsku - prošao je. Ako Meksiko pobedi i sutra Hrvatska ne savlada Kamerun - prošao je.

Temperatura je 28 stepeni Celzijusovih u Fortalesi, vlažnost vazduha 66 odsto. Pridružite nam se u tekstualnom prenosu, biće fotki, zanimljivosti, statistike, istorije, tvitova...

MEKSIKO: Očoa - Rodrigez, Moreno, Agiljar, Markez - Lajun, Erera, Vaskez, Guardado, Dos Santos - Peralta.

BRAZIL: Žulio Sezar - Alveš, Silva, Luiz, Marselo - Paulinjo, Oskar, Gustavo, Ramireš - Nejmar - Fred.

Vidite i sami da nema Hulka u startnih 11 "Selesaa", jer je povređen a i bio je jako loš protiv Hrvatske, koja je potpuno odsekla Freda. Zato, u igri nije napadač, već vezista Ramireš.

Brazil ima deset pobeda za redom. U prvom kolu: Brazil - Hrvatska 3:1, Meksiko - Kamerun 1:0.



TEKSTUALNI PRENOS:

1 - Počelo je, nakon što se ponovo plakalo uz Hino Nacional Brasileiro...




2 - Meksiko igra u atipično crveno-crnoj kombinaciji. Sećate se, pisali smo o tim dresovima...

4 - Prvi su, centaršutem, pripretili Meksikanci, ali je Silva bio na mestu. "Sombrerosi" se ne plaše i igraju unapred. Oni verovatno znaju ono što ćemo vam sada pokazati...

Naime, pogledajte u KOJOJ MERI igra Brazila zavisi od Danija Alveša i koliko je Fred bio odsečen protiv Hrvatske. Verovatno zato i Ramireš u startnih 11.



8 - Bez velikih šansi, pa stoga... Poslušajte Brazilce.




10 - Meksiko stoji u 4-4-2 na svojoj polovini, vrlo pokretljiva zona, bez striktnih markacija za sada. Videćemo da li će to izdržati svih 90 minuta.




11 - Huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuy! Ali ofsajd... Brazilci su kratkim pasovima izigrali rivala na levom krilu, gde ovog puta igra Oskar. On je proigrao Freda, ovaj bio zamalo precizan, ali je pre svega toga bio u ofsajdu.

Fotke da se naježiš...



14 - Brazil nastavlja da napada. Slaba tačka rivala je desni bek, gde je posle Oskara probio i Marselo.

20 - Brazil ima loptu u posedu skoro 80 odsto "aktivnog" vremena. Ali i dalje bez velike šanse. Nejmar je bio izveo jednu sjajnu minijaturu na 30 metara od gola, izbacio dvojicu driblinzima i - bio fauliran.

21 - Neverovatno, ali izgleda da SVI meksički navijači u Brazilu imaju kupljene obe garniture dresova. Jer... Iako Meksiko standardno igra u zelenom, ovog puta na tribinama su čitave "kocke" obojene u crveno, što znači da su navijači fantastično i opremljeni i organizovani.

Ako momci igraju u crvenom i oni su u crvenom.




24 - ERERAAAAAAAAAAA! Bomba Meksikanca i sjajna odbrana Sezara. Ali gosti nisu korner dobili... Ništa ništa i onda umalo da bude probušena mreža Brazila. Iskosa sa desne strane, Erera je odapeo "punom" i umalo ućutkao petu najmnogoljudniju zemlju sveta.

25 - Sad je Meksiko Brazil! Par driblinga prodao je Agilar ali je Peralta bio "kratak" za par centimetara. Meksiko se oslobodio.

26 - VEEEEEEELIKA šansa za Brazil! Odmah su uzvratili žuti, ali se Očoa proslavio. Zaustavio je udarac Nejmara glavom koji je pola stadiona već videlo u golu. Giljermo Očoa!



Luda utakmica u poslednjih 10 minuta. Divota.

30 - Pola sata igre! Već!

38 - Dos Santos i Peralta brzo idu napred i čekaju duge lopte, praktično u jeku ofanzive Brazila ostajući sasvim sami sa Luizom i Silvom, ali se fantastični štoperi Brazila dobro nose sa problemom.

U Brazilu, fudbal je religija!




41 - O la la! Velaskez je tukao sa distance i bio zamalo nepreciza. Pružio se Sezar koliko je dugačak, ali pitanje šta bi bilo da je lopta išla u okvir gola.

Meksiko igra odlično. Da, mora da se brani, ali kada se ukaže šansa, oni to dobro koriste za sada.

44 - GI LJER MO O ČO A! Kakav izlet u noge rivala golmana Meksika. Bravo! Očoa je sprečio Brazil da dođe do vođstva minut pre ulaska u nadoknadu vremena u prvom delu igre. Centaršut je stigao sa desne strane, Silva je grudima "spustio" loptu na peterac, četvorica igrača Brazila su izbegla ofsajd zamku i istrčala pred Očou, ali...

...šut Paulinja završio je u telu Očoe. Inače, ono što je uradio Silva - sjajno!






44 - Prvi žuti karton. Upisan je Ramireš koji je morao da seče kontru Meksika.



POLUVREME - Odlična igra i jednih i drugih. Brazil nešto ofanzivniji, imao je i dve odlične šanse, ali Očoa je igrač utakmice za sada. Jednom je "izvadio loptu iz gola" posle udarca Nejmara glavom, a onda "ušao Paulinju u noge" u stopostotnoj šansi za gol.

Nije naivan bio i Meksiko.

Jedva čekamo drugo poluvreme...

DRUGO POLUVREME:

46 - Bernard umesto Ramireša. Ofanziva! Meksiko ništa nije menjao...

47 - Drugi put na utakmici, veteran i kapiten, Rafa Markez je na travi. Ovog puta Tijago Silva ga je jako udario po skočnom zglobu i uopšte nije delovalo naivno. Ipak, uspeo je da nastavi.

48 - ODMAH ŠANSA ZA BRAZIL! Alveš je sjajno "izbacio" Bernarda na desnom krilu, ovaj iz prve uputio oštar centaršut na peterac, gde je Rodrigez bio malo brži od Nejmara i izbacio loptu u korner.

BREAKING: Upravo smo saznali da je Čarli Braun nosio meksički dres za gostovanja godinama pre nego što je on zapravo sašiven. Hipster!




55 - Meksiko drži Brazil na njegovoj polovini. Napad je najbolja odbrana, vazda bilo.

55 - VASKEZ!!! Bomba, opet! Ovog puta malo preko prečke. Preti Meksiko, Sezar mora da bude oprezan, veoma oprezan.




57 - VISI GOL! Ali na strani Brazila! Erera je ponovo tukao iz sve snage i opet malo iznad prečke. Malo... Alveš je ljut kao ris na odbranu.

Meksiko je daleko bolji u prvom delu drugog poluvremena, a njegovi navijači diktiraju tempo navijanja. Dva, tri puta su "marijači" tukli oštro i svaki put zamalo neprecizno, preko gola.



66 - Od prve akcije u drugom poluvremenu, dakle 20 minuta, Brazil nema šansu!

68 - Očekivano. Žo umesto Freda. Ali, neočekivani zvižduci brazilskih navijača Fredu. On je igrao loše i u prvoj i u drugoj utakmici, ali zvižduci? Fred je samo pogledao u nebo...

69 - NEJMAR ALI OČOA! Brazil - Očoa 0:3! Drugi put na utakmici golman Meksika brani zicer Nejmaru. Nije Žo ni ušao u igru, a Brazil je iz prekida pripretio...

Ako ostane 0:0, Očoa je taj!




A, znate li da je Očoa slobodan igrač? Sada Brazil pritiska...

74 - Selektor Meksika, Migel Erera, takođe menja napadače. Umesto Peralte, "Čičarito" Ernandez. Da ga vidimo sad...



79 - Podsetićemo vas da je Meksiko volšebno došao u Brazil i to zahvaljujući ubedljivoj pobedi Sjedinjenih Država u poslednjoj rundi kvalifikacija. Meksiko i SAD su veliki rivali...




80 - Žuti za Tijaga Silvu koji je ostavljen na cedilu. Morao je da pravi faul i dobro je propao. "Čičarito" ga je okrenuo kao na malom fudbalu. Bilo je opasno...

84 - Kako se bliži kraj tako brazilska publika počinje da zviždi na svaki loš potez igrača u žutom. Nervoza.

86 - ŠTA RADI OČOA!? ŠTA JE OVO!? Pa Tijago Silva je, na centaršut Nejmara, tukao glavom sa 4 metra!

Očoa je odbranio! Jeste da je lopta išla u njega, ali bio je to čist refleks...




90 - Još jedna bomba ka Sezaru još jedna bomba koja je otišla nekoliko centimetara preko gola. Toliko "nisko" da je zahvatila mrežu punom snagom i verovatno sručila na zemlju par Brazilaca.

Igraće se tri minuta nadoknade.

90 + 1 - Kakav šut Himeneza, drop kik, briljantno, ali Sezar poput Očoe BRANI svoju mrežu u trenutku kada bi gol značio i poraz.

KRAJ! Dokaz da fudbal može biti divna igra i kada je 0:0, a 0:0 je zahvaljujući čoveku sa šest prstiju.



Brazil i Meksiko sa po četiri boda, čeka se sutrašnji duel Hrvatska - Kamerun, pa da vidimo rasplet. Hrvati i Kamerunci nemaju ni bod.




Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC