• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Akinfejev i Kapelo krivci za neuspeh Rusa

Autor mondo.rs

Rusija - Južna Koreja 1:1 u meču koji je bio dosadan dok Akinfejev nije napravio katastrofalnu grešku, kada se Kapelo setio da na klupi ima majstore fudbala.

Rusija je, prema prikazanom do 68. minuta, igrala na remi protiv Južne Koreje.

Remi je i dobila, ali tek nakon što je bila kažnjena za ružnu, neinventivnu, neambicioznu igru.

Golman "zbornaje" Igor Akinfejev tragikomičnom reakcijom na šut Lija Kjonga Hoa natereao je selektora Fabija Kapela da ubaci dva asa koja je ničim izazvano držao na klupi od početka meča i oni su mu za manje od 180 sekundi na terenu doneli izjednačenje.

Dao ga je još suvi Aleksandar Keržakov, koji je ušao u igru sa Igorom Denisovim, a u akciji je učestvovao još jedan rezervista, ubačen 15-ak minuta ranije, Alan Džagojev.

Da ih je ubacio ranije, možda bi se i Rusi radovali, poput Belgijanaca ranije u utorak, ovako imaju mršav remi u duelu sa uvek borbenom i disciplinovanom, ali nikada spektakularnom Južnom Korejom.

Rusija - Južna Koreja 1:1 (0:0) u meču koji je trajao pet minuta. Između dva gola...

Ostalo? Ne moramo ni da pominjemo. Dobro je da smo uopšte ostali budni do golova... Skoro 70 minuta uspavanke, a onda ono zbog čega se gleda fudbal.

GRUPA H

1. kolo: Belgija - Alžir 2:1, Rusija - Južna Koreja 1:1

TABELA: Belgija 3, Rusija 1, Južna Koreja 1, Alžir 0.

2. kolo (22. jun): Belgija - Rusija, Koreja - Alžir.


U 68. minutu utakmice Igor Akinfejev, golman Rusije, napravio je katastrofalnu grešku i omogućio Liju Kjongu Hou da se upiše u strelce: Rusija - Južna Koreja 0:1!

Potom, u 71. minutu, dvostruka izmena u postavi Rusije, kada je selektor ubacio Denisova i Keržakova i tri minuta gol: Keržakov za Rusija - Južna Koreja 1:1.

Da li će se ovaj ziheraški pristup legendarnog Kapela osvetiti Rusima posle mečeva sa Belgijom i Alžirom? Videćemo... Generalno, premalo su pokazali.

RUSIJA: Akinfejev - Ješčenko, Ignjaševič, V. Berezucki, Kombarov - Glušakov (od 72. Denisov), Fajzulin, Žirkov (od. 71. Keržakov) - Samedov, Šatov (od 59. Džagoev) - Kokorin.

JUŽNA KOREJA: Jung - J. Li, Kim, Hong (od 73. Hvong), Jun - Ki, Han, Č. J. Li, Ku - Park (od 56. Li), Son (od 84. Kim).



NAJAVA UTAKMICE:

Rusija i Južna Koreja igrali su prijateljsku utakmicu u Dubaiju, 19. novembra 2013. godine.

Ne tako davno.

Bilo je 2:1 za Rusiju, a golove su postigli Fjodor Smolov, Dmitrij Tarasov, odnosno Kim Šin Vuk.

Nijedan od te trojice nije u sastavu za tek drugi meč ove dve reprezentacije u istoriji.

Rusi su na SP igrali protiv dva azijska protivnika. Kao Sovjeti su 1966. godine pobedili Severnu Koreju 3:0, a 2002. godine izgubili od domaćina Japana 1:0.

Videćemo šta će biti večeras u utakmici koju će Alan Džagojev gledati sa klupe, jer...

"Ne verujem u ključne igrače nego u ključne pozicije", ponavlja kultni italijanski taktičar Fabio Kapelo, trenutno selektor "zbornaje".

"Postoji osovina koju čine dobar golman, dobar štoper, dobar vezista i dobar napadač. Tim se gradi oko te osovine", dodaje.

"Kapiten mora da bude lider", ističe, mada je on svog izabrao po tome što jedini ume tečno da govori engleski, pa može da se sporazumeva sa sudijom i rivalima.

Neka igre na "Areni Pantanal" u Kujabi počnu!

Jedan kuriozitet. Pre tačno 20 godina, na današnji dan, selektor Južne Koreje Hong Mjungbo postigao je svoj prvi gol na Mundijalima, u meču sa Španijom.





Rusi i Korejci igraju poslednji meč prvog kola faze po grupama. U Grupi H, ranije u utorak, Belgija je posle preokreta zahvaljujući rezervistima Maruanu Felainiju i Drisu Mertensu, pobedila Alžir.

Ostanite sa nama, ako niste zaspali, nadamo se dobrom fudbalu. Ako ne bude tako, trudićemo se da se zabavimo pikanterijama sa weba, Twittera, Facebooka, Instagrama, tražićemo gotivne komentare poznatih i manje poznatih ljubitelja fudbala, fotke, neke lepe devojke na tribinama...



TOK UTAKMICE:

1 - Počelo je. Rusi u tamno crvenoj, skoro bordo opremi. Korejci u belom.

Ko je favorit? Trebalo bi da to bude Rusija, koja ima seriju od deset utakmica bez poraza na međunarodnoj sceni, što u takmičarskim što u prijateljskim duelima.

Ali, jaču traciju na Mundijalima ima Južna Koreja. Ova nacija nije propustila nijedno SP još od Meksika 1986. godine.

Koliko vas je bilo rođeno tada, a koliko vas je bilo dovoljno svesno da gleda te mečeve?

Prvak sveta postala je Argentina a dogodila su se i ona četiri minuta između Dijega Maradone i Engleza u četvrtfinalu... Prvo "Božija ruka" a onda i najlepši gol svih vremena.

7 - Utakmica? Pa napadaju Rusi. Šansi nema...




11 - Dva puta Hong Min Son! Drugi put je uspeo da tuče, vukao je loptu 40 metara, niko od Rusa nije mogao da ga prati, ali je iskosa sa desne strane, sa oko 16 metara, poslao loptu preko gola Akinfejeva!



13 - Ovo je definitivno utakmica koju komentatori žele da izbegnu. Kolega sa RTS se za sada odlično snalazi sa prezimenima igrača Južne Koreje.




22 - Fabio Kapelo je napunio 68 godina, ali po našem vremenu. On u Brazilu i dalje ima 67. S obzirom da smo mi zbog Siniše Mihajlovića ovde, a ne u Brazilu, onda:

"SREĆAN ROĐENDAN FABIO!"



26 - Na terenu - ništa vredno pažnje.

30 - Lekarska ekipa na terenu. Samedov i Jong su se sudarili, ali je Jong bio taj koji je sa dve noge "digao" Samedova. Da časti piće Ernana Majdanu iz Argentine.

32 - IGNAŠEVIČ!!! Bomba sa 30 metara... Ali je golman Koreje to nekako zaustavio. Konačno atak na gol, konkretan.




32 - Povremeno deluje kao da komentator peva pesmicu iz Snežane i sedam patuljaka, "Haj ho haj ho..."




34 - Auuuuuu!!! Veoma blizu. Čeo je tukao sa distance, lopta je pogodika Kukurina i praktično savladala Akinfejeva, ali je golman Rusije imao sreće - lopta je proletela tik pored stative.



39 - Opet Son, opet na tribine! Ovaj centarfor koji zna fudbala očigledno nije naštimovao nogu kako treba.




POLUVREME - Kafa ili pada glava!




DRUGO POLUVREME:

46 - A počelo je? Nadamo se da je Kapelo dozvolio ekipi da igra unapred... Bilo bi lepo i videti Džagojeva na terenu. Samo kažemo...

50 - Čeol! Drugi put pokušava kapiten, precizno, ali je Akinfejev to lako ukrotio. Rus je to...

51 - Ki Sung Jong iz daljine! Opet jako, opet precizno, opet  brani Akinfejev.

58 - Još jedan u nizu udaraca sa distance, ovog puta Kim, a Akinfejev je bio prvi put nesiguran na utakmici... Ispala mu je lopta, ali je uspeo da je ukroti pre nego što su na nju natrčali igrači Koreje.

Rusija bez ideje, pa i bez lopte u nogama. NIŠTA!




68 - 183. pokušaj Koreje sa 20 i više metara i GOL! Samo zahvaljujući Akinfejevu. Neće smeti Kapelu na oči. Najveći blam do sada na prvenstvu. Šutirao je Li Kjung Ho, Akinfejev je mislio lako ćemo, ali... Nećemo - 1:0 za Koreju.

Nespretno, ali zasluženo!



Koreja je bila bolja, Rusija kao da je igrala na remi od prvog minuta utakmice.

E, sad, Fabio, da li je kasno?

71 - Italijan izvlači neinventivne Žirkova i Glušakova a ubacuje dvojicu napadača Denisova i Keržakova. S ozbirom na to da je Džagojev na terenu od 59. minuta, Rusi igraju sa četiri napadača.

72 - NARAVNO GOL! Nisu se ni rastrčali Denisov i Keržakov i GOL - 1:1! Keržakov je majstor... A Akinfejev će morati da mu plati piće. Teško da će mu se Kapelo izviniti...



U prvoj akciji posle izmena, Rusi su uspeli, uz POTPUNI KARAMBOL u petercu, da uteraju loptu u gol. Sada lakše dišu...

KONAČNO UTAKMICA! Umalo da zaspimo...



90 - Ulazimo u nadoknadu vremena.




KRAJ - Hvala što ste bili sa nama u ovoj nezaboravnoj večeri.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC