• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TIP DANA: Španija - Čile

Autor mondo.rs

"Furija" će u drugom kolu grupe B dočekati Čile sa jasnim ciljem da pobedi, jer je samo takav ishod ostavlja u trci za naredni krug takmičenja i odbranu titule.

Odavno neko nije ponizio Španiju kao što je to uradila Holandija u uvodnoj utakmici Svetskog prvenstva. Španski mediji neprestano su posle tog meča ponavljali "Humillacion" (poniženje), a upravo ta reč najbolje opisuje sve što se događalo na terenu. Ćabi Alonso je iz penala doveo Španiju do prednosti, ali su onda "lale" preuzele komandu i Ikeru Kasiljasu smestili čak pet golova u mrežu.

Uprkos očajnom nastupu na premijeri u Brazilu, Kasiljas će posle nastupa kojeg je opisao kao najgori u karijeri, ostati među stativama, a na ruku mu je išla i povreda Davida de Hee kojeg neće biti do kraja grupne faze takmičenja. Nešto lošije sreće bio je Đerar Pike, kojega bi nakon horora protiv Holandije mogao da zameni Ćavi Martinez.

Promena će biti i u vezi i u napadu iako Del Boske još nije otkrio na šta je tačno mislio, ali čini se da bi jedna od "žrtava" mogao biti i David Silva. Takođe je pod znakom pitanja i nastup Dijega Koste, jer iako nije bio na visini zadatka na prvom meču protiv Čileanaca bi se mogao pokazati kao dobro rešenje s obzirom na to da južnoamerikanci imaju obranu iz "lakše" kategorije.

Čile je uoči turnira bio proglašen za potencijalno iznenađenje, a rezultatski gledano dobro je započeo takmičenje. Međutim, protiv Australije bilo je teže od očekivanog i sve do sudijske nadohnade Južnoamerikanci su strahovali za bodove.

Za razliku od Del Boskea Horhe Sampaoli verojatno neće značajnije menjati sastav. Njemu je najvažnija vest da je Arturo Vidal odigrao sat vremena nakon oporavka od povrede kolena, a Argentinac na klupi Čilea nada se kako će danas biti spreman za svih devedeset minuta. Na štoperskim pozicijama Čile je u prvom susretu imao dva niska igrača, Garija Medela i Evgenija Menu, koji su imali problema sa visokim loptama, pa danas postoji opcija da se uvede Francisko Silva, iako je verojatnije da će prva dvojica zadržati svoja mesta.

Španija i Čile susreli su se u grupnoj fazi i na prošlom Svetskom prvenstvu u JužnojAfrici, a "furija" je slavila sa 2:1. Nakon toga te dve reprezentacije odigrale još dva prijateljska susreta - u prvom je Španija bila bolja (3:2), dok je drugi završen remijem (2:2).

Kada je reč o prognozi, nema mnogo dileme. Španija nema izbora, jer danas mora da pobedi ukoliko želi da ostane u igri za drugi krug takmičenja. Dakle, preporuka je tip 1 i više od 2,5 gola.

I ako je važno, meč će suditi Amerikanac Mark Gajger , koji je u karijeri vodio 40 međunarodnih utakmica u kojima je podelio 151 žuti i 12 crvenih kartona, ali svirao i deset penala.

 Prognozu svih utakmica potražite na portalu Dvoznak.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC