• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati: Na pobedu

Autor mondo.rs

Selektor "kockastih" Niko Kovač tvrdi da nema kalkulisanja pred drugi meč na Mundijalu, i da će u kompletnom sastavu, sa Modrićem i Mandžukićem, juriti trijumf protiv Kameruna.

Selekcija Hrvatske će se u ponoć na stadionu Amazonjia u Manausu sastati s Kamerunom u drugom kola grupe A Svetskog prvenstva. Selektor Niko Kovač posle startnog poraza od Brazila (1:2) ističe da je njegov tim u potpunosti fokusiran na taj duel sa željom da osvoji sva tri boda.

 "Ova utakmica mnogo znači i nama i Kamerunu, ali mi ćemo pokušati da uzmemo tri boda. Nećemo se baviti matematikom, nego ćemo se posvetiti susretu. Nadali smo se da možemo nešto protiv Brazila, ali realno nam dueli s Kamerunom i Meksikom više znače", rekao je Kovač.

Selektor "kockastih" je optimista.

"Budemo li igrali kao protiv Brazila, ne vidim zašto ne bismo prošli grupu. Niko nam ništa neće darovati i idemo da se borimo. Uveren sam da ćemo dobiti", dodao je Kovač koji će izvesti ekipu protiv kameruna, koji je u prvom kolu takođe pretrpeo poraz od Meksika (0:1).

Hrvati će se kameruncima suprotstaviti u najjačem sastavu. Luka Modrić sanirao je problem sa povredom stopala, dok Mario Mandžukić psole suspenzije stiče pravo nastupa.

"Modrić će biti 100 odsto spreman, odradio je trening bez problema. Naravno da mi je drago da je i Mandžukić opet sa nama, o njegovom znanju ne treba trošiti reči i svaki trener može biti srećan da ima takvog igrača u svojim redovima", istakao je Kovač.

On je dodao da je stručni štab zajedno sa igračima detaljno analizirao igru Kamerunaca.

"Pratili smo Kamerun, znamo sve o njima kao što oni sigurno znaju sve o nama. Verujem da će naš kvalitet doći do izražaja. Kamerun se sigurno neće zabetonirati u odbrani, oni će takođe igrati napadački. Samjuel Eto je vrlo važan za njih, no ukoliko ne bude mogao da igra, siguran sam da će igrač koji ga menja želeti da dokaže da je zasluženo u prvoj postavi".

Selektor Hrvatske pomenuo je vremenske uslove u Maunasu.

"Teren je u dosta dobrom stanju, a momci su mi rekli da im je na početku bilo teško da se priviknu na vremenske uslove. Kasnije je postalo prijatnije, no uslovi su takvi kakvi jesu i prihvatićemo ih, ne tražimo nikakav alibi", rekao je Kovač.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC