• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SENZACIJA: ADIOS CAMPEONES!!!

Autor mondo.rs

Došli su kao veliki šampioni i favoriti, a već posle dve utakmice na Mundijalu nemaju nikakve šanse za osminu finala. Tamo će Holandija i Čile, poslednji krvnik "furije".

Kraj!

Jedna sjajna generacija oprašta se od velike scene, od trofeja... Gotova je jedna era svetskog fudbala, era demonstracije moći "crvene furije".

Španija posle dve odigrane utakmice na Svetskom prvenstvu u Brazilu, gde je došla kao vladar planete, završava takmičenje i vraća se kući. U poslednjem kolu protiv Australije očekuje je meč za prestiž, utakmica bez rezultatskog značaja.

U sredu popodne, na čuvenoj Marakani morala je da pobedi Čile ili da remijem sačuva teoretsku šansu. Ništa od toga nije uradila - Južnoamerikanci su slavili 2:0 (2:0).

Čile i Holandija boriće se za prvo mesto u Grupi B.



"Crvena furija" tako deli sudbinu prvaka sveta koji kao branioci titule nisu uspeli da se plasiraju u drugu fazu takmičenja - Italije iz 1950. u Brazilu, Brazila iz 1966. u Engleskoj, Francuske iz 2002. u Japanu i Južnoj Koreji i Italije, koja nije uspela da prođe grupu u Južnoj Africi.

Razočaranje je ogromno, ali kada se sve sabere i oduzme izabranici Visentea Del Boskea nisu nas ubedili da zaslužuju osminu finala. Naprotiv! Imali su jedno dobro poluvreme i tri očajna. Baš očajna!

Ko zna kako bi se sada pričalo da se David Silva u situaciji "jedan na jedan" sa golmanom Holandije Cilesenom, a pri rezultatu 1:0 za Španiju, nije poigravao i da je duplirao prednost svog tima.

Nažalost po Špance, oni to nikada neće saznati.

Bili su istrošeni i umorni, bezidejni i predvidljivi, neubedljivi i očajni. Nije to bio onaj moćan tim koji je za samo šest godina osvojio dva prvenstva Evrope i jedan Mundijal. Većina tih igrača je i dalje tu, ali magije nema. Nestala je, raspršila se...



Obožavan i naveliko hvaljen šampion za samo 180 minuta postao je sažaljevan i ismevan. Rekordi, ali oni negativni su redom padali.

Čile je odigrao sjajnu utakmicu, bez respekta prema favoritu, koji je doduše to bio pre početka Mundijala, a već nakon prvih utakmica u Brazilu veće šanse davane su popularnoj "La Rohi". Nisu to bili "pucnji u prazno", brzo su nas uverili Eduardo Vargas i Čarles Aranguiz, golovima u 20. i 43. minutu.

Bez ijedne mrlje, na krilima sjajnih navijača, Čile je među 16 najboljih selekcija sveta, a sigurni smo da nisu dali završnu reč.




TOK UTAKMICE:

Španija je uzdrmana već posle 45 sekundi igre. Zatim još jednom posle kornera... Nije dobro počelo za "crvenu furiju"

Slika navijača Čilea koji su u stampedu upali u pres centar na Marakani. Scene koje su moguće samo u Brazilu. Samo neka se "pika" fuca...



Klupa "crvene furije" izgleda ovako: Pepe Rejna, Albiol, Pike, Huanfran, Kazorla, Koke, Mata, Fabregas, Ćavi, Fernando Tores.

Utakmica je loše počela za sudiju. Moša!




Kakva prilika za Dijega Kostu. Bravo je bio odlično postavljen i grudima je izblokirao šut igrača Španije. U toku je bio 15 minut.

GOOOOOOOOL! Čile vodi posle pravog dar-mara na polovini Španije u 19. minutu. Lopta je išla od noge do noge, a prvaci sveta ispadali jedan po jedan. Usledilo je dodavanje Aranguiza sa Vargasa, koji se sjajno snašao u kaznenom prostoru i posle driblinga prevario Kasiljasa.

Njegov 13. pogodak na 17 utakmica.




Španija je u Brazilu na dve utakmice primila šest golova, a toliko puta nije savladan golman "furije" na prethodnih 12 mečeva na Mundijalima.




Prilika za izjednačenje, ali Kosta ponovo ne uspeva da postigne gol. Bila je nešto nepovoljnija pozicija od one u kojoj se našao nekoliko minuta pre vodećeg gola Čilea.

GOOOOOOOOL!

Španija se jednom rukom drži da ne padne u ponor, a pomoći nema. Nema je na vidiku. Čile vodi 2:0, strelac je Aranguiz! Aleksis Sančez je izveo slobodan udarac, Kasiljas odbranio, ali odbio loptu do fudbalera Čilea, koji iz kolena pogađa uz stativu mrežu. Ispružio se Kasiljas, ali je bio kratak...




Dijego Kosta je u 49. minutu mogao da vrati rezultatsku neizvesnost. Bravo je opet pobednik!

Inicijativa Španije! Kakva prilika, kakva glupost Busketsa, promašio je čitavu loptu, a gol je bio prazan.

Ovaj navijač želeo je da uleti na teren i podeli radost sa igračima Čilea. Sprečen je, evo i kako.




Mogao je Čile sve da završi. Mena u prostor za Islu, ovaj uklizava na "drugoj stativi", ali prebacuje prečku. Još 20 minuta do kraja...

ŠPANIJA:Kasiljas - Aspilikueta, Martinez, Ramos, Alba - Alonso (od 46' Koke), Buskets, Inijesta - Silva, Kosta (od 64' Tores), Pedro (od 76' Kazorla).

ČILE:
Bravo - Isla, Hara, Medel, Mena - Vidal (od 88' Karmona), Dijaz, Aranguiz (od 64' Gutijerez) - Silva - Vargas (od 85' Valdivija), Sančez.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC