• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suarez suspendovao Engleze!

Autor mondo.rs

Urugvaj pobedio Englesku u 2. kolu Grupe D i rezervisao joj kartu za London. Luis Suarez postigao dva gola!

Ples Luisa Suareza za veliku nadu Urugvaja!

Sa dva gola zavio je Engleze u crno, nije ih poslao kući, ali im je rezervisao povratne karte za London. "Gordi Albion" se posle drugog poraza na Svetskom prvenstvu u Barzilu, iz isto toliko utakmica, okreće teoriji. Nije ni ona toliko nemoguća, ali...

Urugvaj, tačnije Suarez - Engleska 2:1 (1:0), u 2. kolu Grupe D!

Kada se kaže da je neki fudbaler pola tima, onda se to svakako odnosi na sjajnog napadača Urusa. Izostanak sa prvog meča protiv Kostarike zbog povrede kolena nadoknadio je sjajnim golovima, možda vrednim i osmine finala, protiv Engleza.

I ne samo to, reči stručnjaka da su on i Edinson Kavani tandem za velika dela - definitivno su potvrđene. Uradili su sve što je do njih, a to je u Sao Paulu, u utakmici biti ili ne, bilo dovoljno za trijumf protiv velikih gubitnika, da ne kažemo večitih, Engleza.

Ni istorijski gol Vejna Runija za izjednačenje nije doneo ništa dobro ekipi Roja Hodžsona. On je posle rekordnih 759 odigranih minuta na Mundijalima konačno uspeo da pogodi cilj u 75. minutu, da anulira prednost rivala, ali je Suarez posle gola u 39. uspeo da "probuši" Harta i u 85. minutu.

"Tri lava" se sada uzdaju u matematiku i poštenje ostalih, koje je, ruku na srece, njima uvek bila jača strana. Englezi moraju da pobede Kostariku, Italija da u petak savlada istog protivnika, ali i Urugvaj u poslednjem kolu i da se uz povoljnu gol razliku Ostrvljanima otvori put u osminu finala. Svaki drugi rezultat izbacuje ih igre...

Nimalo lak zadatak očekuje i Južnoamerikance. Poraz od Italije ih vraća kući, remi... Puno je kombinacija, a sve će bit mnogo jasnije posle duela "azura" i prijatnog iznenađenja iz Kostarike.

Meč na Korintijans areni pružio je uživanje ljubiteljima fudbala. Otvorena borba rezultirala je lepim potezima, golovima, neverovatnim promašajima na obe strane. Pobedio je za nijansu bolji, ali i srećniji protivnik. Urugvaju je pripalo prvo i početak drugog poluvremena, dok su Englezi do izjednačenja bili dominantniji.

Šampion sveta iz 1966. godine poslednji put je dva puta uzastopno poražen na Mundijalu 1950. u Brazilu. Izgleda da se istorija ponavlja...

TOK UTAKMICE:

KRAJ!

GOOOOOOOOOL! Urugvaj vodi ponovo! Koliko je samo opravdan bio strah Engleza od povratka na teren Luisa Suareza. Pa, taj čovek može sve. iskoristio je kiks protivnika Stivena Džerarda, povukao ka gol i onda kao iz topa opalio pod prečku.

Ljudi, opet kobna greška Stivi Džija!

GOOOOOOOOOL! Pogađajte ko ga je dao? Vejn Runi! Uspeo je iskusni napadač konačno da se upiše na Svetskom prvenstvu. Veliki deo posla završio je Glen Džonson, sjajno je prošao po desnoj strani, odigrao za Runija, koji je odlično pratio akciju, postavio nogu i konačno savladao Musleru. Zaslužio je!









- Vejn Runi je postao fudbaler sa najviše minuta na terenu (750) na Mundijalima bez postignutog gola.

- Kiša u Beogradu, kiša u Riju. U Brazilu počinje zime, u Srbiji leto...



- Alvaro Pereira je nokautiran! Dok je uklizavao, Sterling ga je kolenom udario u glavu. Fudbaler se oporavio, a zatim se i posvađao sa doktorom reprezentacije, koji je tražio izmenu, ali je Pereira to odbio.




- Kako su Urugvajci ušli u drugo poluvreme? Za desetak minuta igre u nastavku imali su više pokušaja ka Hartu nego za celo prvo.




- Šta je potrebno da se dogodi da Runi postigne gol. Sjajna šansa za napadača Junajteda, ali Muslera opet izlazi kao pobednik.

- Urugvaj je rešio da obezbedi pobedu. Uraganski napadu Južnoamerikanaca i velika, velika prilika za Kavanija. Bio je sam, "oči u oči" sa Hartom, ali je očajno šutirao. Pre toga je Suarez bio sebičan... i on je loše tukao ka golu "gordog Albiona".

- Prva prilika za Urugvaj, Hart spasava gol posle kornera.

- Englezi su samo jednom uspeli da pobede posle minusa iz prvog poluvremena. U najvažnijem meču u istoriji.




Sledi malo odmora, pa ludnica...

- Jagielka pogledom prati potez Suareza i trenutak kada Urugvaj stiže do vođstva.




- Suarez je prvi put šutnuo na meču i pogodio!




- Danijel Staridž imao je priliku da izjednači, ali Muslera je oprezan.

GOOOOOOOOL! Luis Suarez pogađa u 39. minutu! Akcija Kavanija i napadača Liverpula, centaršut u pravo vreme i majstorija Suareza.

- Trese se prečka u Sao Paulu. Džerard je izveo slobodan udarac, a na "drugoj stativi" vejn Runi odlazi pod loptu i prečku. Da je malo zastao - bio bi to siguran pogodak!

- Urusi preuzimaju kontrolu nad utakmicom. Kavani je ozbiljno pokušao posle kornera, ali je prebacio gol. Igrao se 27. minutu.

- U toku je 16. minut, a pre nekoliko desetina sekundi Kristijan Rodrigez je snažno tukao iskosa sa leve strane, unutar kaznenog prostora i bio zamalo neprecizan.

- Posle 100 minuta igre na Mundijalu u Brazilu, Urugvajci imaju pet kartona (četiri žuta i jedan crveni). Protiv Engleza je upisan Dijego Godin.

- Runi je savladao Musleru, ali nije pogodio gol. Vrlo dobro izveden "slobodnjak" fudbelra Mančester junajteda, milimetri su odlučivali, a golman Urugvaja je ostao ukopan na "drugoj stativi".

- Englezi su poslednji put izgubili dve utakmice zaredom u grupi na Mundijalu u Brazilu 1950. godine. Da li se istorija ponavlja...




- Prva prilika za Urugvaj posle kornera, bilo je čupavo za Džoa Harta, ali je nekako uspeo da "iščupa" loptu i spasi svoju mrežu. Tek je pet minuta prošlo od početka.

- Počelo je. Urugvaj dugo, dugo nije pobedio selekciju iz Evrope. Čak poslednjih 15 utakmica na Mundijalima je bez trijumfa.




- Ovako izgledaju sastavi koje novinari u Brazilu dobijaju pre početka utakmica:



- U toku dana u Sao Paulu hospitalizovano je deset navijača Engleske, koji su povređeni u sukobima sa lokalnim stanovništvom.

URUGVAJ: Muslera, Kaseres, Himenez, Godin, Pereira, Alvaro Gonzales, Rios, Lodeiro (od 67' Stuani), Rodrigez, Kavani, Suarez.

ENGLESKA: Hart, Džonson, Jagielka, Kejhil, Bejns, Džerard, Henderson, Sterling, Runi, Velbek (od 71' Lalana), Staridž.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC