• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grčka - Japan 0:0 - i to je fudbal!

Autor mondo.rs

Uživanje u Svetskom prvenstvu ponovo je za trenutak prekinuto. Na teren su izašli Grci i Japanci, trudili se, ali su pokazali da malo znaju. Kolumbija u osmini finala.

I onda na red, usred grada Natala, dođe meč između Grčke i Japana.

Očekivano, Heleni se zaključali od prvog minuta, a Japanci dodavali, dodavali, dodavali i mnogo trčali. Izrodila se, slučajno naravno, i po koja prilika, ali od pogotka, ipak, ni traga.

Dobili smo i drugi meč na Mundijalu bez golova.

Šampion Azije je sve što je bilo u njegovoj moći učinio da postigne gol, a Heleni da odbrane svoj. Prvi nisu, a drugi jesu uspeli!

Grčka je do sada odigrala osam utakmica na Mundijalima, šest je izgubila, jedan dobila i prvi put u istoriji igrala nerešeno i to bez primljenog gola. Na svakoj od prethodnih utakmica golmani Grčke su barem jednom bili savladani, pa čak i kada su u Južnoj Africi pobedili Nigeriju.

Tim Fernanda Santosa je već u 38. minutu ostao bez kapitena Konstantinosa Kacuranisa, koji je zbog dva žuta kartona morao u svlačionicu (prvi crveni karton za Grčku na Mundijalima). Pre toga se povredio njegov imenjak Mitroglu.

Iako suočeni sa svim tim problemima i prinudnim izmenama, odbranili su se. Možda će neko pomisliti da su se zbog toga opredelili na "bunker", ali to nije tačno. I dok su snage na terenu bile izjednačene, igralo se mnogo više na polovini Helena.

Oni od svoje prepoznatljive igre skoro nikada ne odustaju. Tako je bilo i u meču 2. kola Grupe C.

Grčka i Japan ostali su sa šansama da se domognu drugog mesta. Imaju po bod, ali daleko veće šanse, pre svega zbog kvaliteta ima selekcija Obala Slonovače. Afrikanci imaju tri boda i u poslednjem kolu sastaju se sa Grčkom.

Japan će na megdan Kolumbiji, a šansa u tom duelu može da im bude to što će Hoze Pekerman verovatno odmarati veći deo ekipe. Kolumbija je obezbedila drugi krug i to gotovo sigurno sa prve pozicije.

JAPAN : Kavašima – Učida, Jošida, Koni, Nagatomo – Jamaguči, Hasebe (od 46' Endo) – Okazaki, Honda, Okubo – Osako (od 57' Kagava)

GRČKA: Karnezis – Torosidis, Manolas, Papastatopulos, Holebas – Manijatis, Kacuranis, Kone (od 81' Salpingidis) – Fetfacidis (od 41' Karagunis), Samaras – Mitroglu (od 35' Gekas)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC