• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savićević: Žao mi je Zvezde, ali očekivano je...

Autor mondo.rs

Legendarni dribler i jedan od, među navijačima, najomiljenijih fudbalera Crvene zvezde svih vremena, prokomentarisao je kratko i situaciju u kojoj se nalazi njegov bivši klub.

 Savićević: Žao mi je Zvezde, ali očekivano je... Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda sa Dejanom Savićevićem osvojila je Evropu i svet.

Dvadeset i kusur godina kasnije, Crvena zvezda suspendovana je od strane UEFA i zabranjeno joj je igranje u Evropi.

Svi pogubni potezi koje su vukli razni funkcioneri na adresi Ljutice Bogdana 1a došli su na naplatu na proleće 2014. godine i, gledajući sve to sa strane, Savićević kaže da u neku ruku nije iznenađen, ali da mu je veoma žao.

"Žao mi je zbog Crvene zvezde, kao čoveka koji je igrao u Crvenoj zvezdi, koji je zvezdaš i koji voli Zvezdu, ali to se u nekoj ruci očekivalo. Oni već zadnjih nekoliko godina tu licencu dobijaju, što bi rekli kroz prste. Ovaj put UEFA je odlučila drugačije. Verovatno je imala svoje razloge zašto je to uradila. Veliki udarac za Crvenu zvezdu", rekao je Savićević koji je boraivo u Bijeljini, gde je podržao "Turnir prijateljstva" koji je pokrenuo Savo Milošević.

"'Turnir prijateljstva' je lepa ideja. Vidim da su Sava i Mitar uspeli da organizuju ovo dobro, i drago mi je zbog toga. Ovaj turnir me podseća na turnire na kojima sam ja učestvovao kada sam bio mlađi. U doba bivše Jugoslavije bilo je nekoliko ovakvih turnira počev od pionirskog takmičenja prvaka Jugoslavije koji se igrao u Borovu. Tu su bili petlići prvoligaških ekipa. Takođe me podseća na još jedan jak turnir koji se zvao prvi svetski partizanski odred. Tada je bilo dosta turnira, i mnogo više se u doba bivše Jugoslavije ulagalo u celokupan sport, pa tako i u fudbal", rekao je popularni "Genije".

Savićević je prokomentarisao i događaje na Mundijalu u Brazilu...

"Razočarala me je Španija na ovogodišnjem svetskom prvenstvu. Nisam očekivao od njih da će da naprave neko čudo i da će da se plasiraju u polufinale ili finale. Očekivao sam da će da prođu grupu. Oni su jedna reprezentacija koja je sigurno podbacila. Tu je i Engleska, ali nije toliko podbacila jer ipak tu je reprezentacija Italije i reprezentacija Urugvaja, a one su jake. I pored toga, od jedne velike Engleske očekuje se da prođe grupu", rekao je i dodao:

"To su dva velika razočarenja. Južnoameričke reprezentacije igraju dobro, možda zbog klime, jer je evidentno da se bolje kreću i da bolje igraju u odnosu na Evropske reprezentacije. Od ovih Evropskih reprezentacija izdvojio bih Belgiju, oni imaju dobar tim koji može da iznenadi. Iako im je prva utakmica krenula veoma loše uspeli su da se povrate i da pobede sa dva prema jedan, tako da će i oni nekome pokvariti račune. Moji lični favoriti su ipak Brazil i Argentina".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC