• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zlatna belgijska klupa

Autor mondo.rs

Belgija pobedila anemičnu i impotentnu Rusiju 1:0, golom Divoka Oriđija u 88. minutu. Azar sve pripremio, Oriđi zakucao loptu u mrežu.

Belgija, koja je dominirala u kvalifikacijama za Mundijal (a to znamo, jer smo bili sa Belgijancima u grupi), plasirala se u narednu fazu turnira u Brazilu zahvaljujući golovima igrača koji su ulazili sa klupe.

Posle preokreta i pobede nad Alžirom (2:1, golove dali Felaini i Mertens), još jedan rezervista bio je adut selektora Vilmotsa.

Divok Oriđi, momak kenijskog porekla, koji ima samo 19 godina (na slici), odlučio je pobednika meča protiv Rusije lepim golom u 88. minutu meča. Ali, mora se istaći da je, zapravo, arhitekta ovog trijumfa, koji je Belgijance poslao u narednu fazu bio Eden Azar.

Daleko od toga da je ovo bila mundijalska lepotica od utakmice. Štaviše, bila je dosadnja u većem delu meča. Rusi, koje vodi Fabio Kapelo, igrali su prilično neubedljivo i kao da su, zapravo, išli na bod.

Ni Belgijanci se nisu nešto pretgrli napadajući, ali su, realno gledano, bili bolji rival, opasniji u fazi napada.

Rusi su imali praktično jedan dobar udarac na gol Belgijanaca i jednu dobru šansu.


Tibo Kurtoa je bio na iskušenjima u ranoj fazi utakmice. Fajzulin je u 12. minutu raspalio sa 17 metara, ali se golman Čelsija (na pozajmici u Atletiko Madridu) izvio i odbio loptu.

Šansa prvog poluvremena viđena je u poslednjem minutu. Glušakov je idealno centrirao, pogodio je Kokorina u trepavicu, ali je napadač ruske reprezentacije loše zahvatio loptu i promašio je gol Belgijanaca.



I to bi bilo to od Rusa... Ni Belgijanci se nisu istakli umiranjem u lepoti. Bili su bezopasni u drugom poluvremenu, zapravo do pred sam kraj meča, kada je najpre Miralas pogodio stativu, a potom je Oriđi rešio utakmicu.

Nezadrživi Eden Azar prošao je po desnoj strani ruske odbrane, izbacio je Andreja Ješenka kao na malom fudbalu, ušao u kazneni prostor, zavrnuo do Oriđija koji je zakucava iza leđa Igora Akinfejeva.

BELGIJA:
Kurtoa - Aldervireld, Kompani, Van Bujten, Vermalen (od 32’ Vertongen) - Vicel, Felaini - Mertens (od 75’ Miralas), Azar, De Brujne - Lukaku (od 57’ Oriđi).

RUSIJA: Akinfejev - Kozlov (od 62’ Ješenko), Ignaševič, Berezucki, Kombarov - Samedov (od 90’ Keržakov), Fajzulin, Glušakov, Šatov (od 83’ Džagojev) - Kanunikov, Kokorin.

TABELA GRUPE H: Belgija 6, Rusija 1, Južna Koreja /-1/ 1, Alžir /-1/ 0.

Parovi 2. kola:

Belgija - Rusija 1:0
Alžir - Južna Koreja

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC