• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo iskočio iz aviona u 96. minutu!

Autor mondo.rs

Kakav fudbal gledamo u Brazilu, ovo je privilegija...

Na stranu ko je kome drag, da li gotivite Ronalda ili ne volite Amerikance, na stranu da li ste se kladili ili samo ostali budni jer volite fudbal...

...vredelo je svake sekunde!

I sve je stalo u te dve, tri sekunde duboko u nadoknadi vremena, kada je angažman jedne nepokolebljive reprezentacije pao u vodu, kada se jedna prežaljena fudbalska nacija sakrivena iza lika i dela najboljeg na svetu, spasila povratka kući već posle 180 minuta fudbala.


Da sve bude gore po ove druge, i ovako su im šanse minimalne...

Let na relaciji Brazil - Portugal praktično je bio zakazan, ali ga je Ronaldo otkazao asistencijom Vareli za gol spasa u 96. minutu. I da sve bude gore za Amerikance, taj gol teško, gotovo nemoguće da će odvesti Portugalce dalje, a oni su ostali bez osmine finala (za sada) na neverovatan način.

Vodili su crveni, preokrenuli beli, pa ga opet dali crveni na "Areni Amazonija", Manausu, po tropskoj temperaturi, uz prvi "tajm-aut" do sada na šampionatu (i to kakvom šampionatu)!

SAD - Portugal 2:2 (0:1).

Strelci: Nani u 5. minutu za Portugal, potom Džermajn Džons u 64. i Klint Dempsi u 81. za SAD, odnosno Varela u 96. opet za Portugal. Zasluženo? Ne može se reći da nije, iako je SAD imao više od igre, pružio bolju igru u većem delu susreta, ali gubio koncentraciju u uvodnim i završnim momentima dva poluvremena.

Istina, Portugal je bio bolji samo u prvih i poslednjih pet minuta dva dela igre i tada je davao golove. Da je ostalo 2:1, Amerikanci bi bili sigurni učesnici osmine finala i sa dva boda prednosti igrali sa Nemačkom za prvo mesto.

GRUPA G


Nemačka - Gana 2:2, SAD - Portugal 2:2.

1. Nemačka 1-1-0 (6:2)
2. SAD 1-1-0 (4:3)
3. Gana 0-1-1 (3:4)
4. Portugal 0-1-1 (2:6)


Ovako, tim dvema reprezentacijama i međusobni remi garantuje prolazak dalje, s tim što bi Nemačka išla kao prva zbog 4:0 protiv Portugala. I, na kraju, ali ne i najmanje važno, upravo je taj rezultat razlog zbog kojeg ovaj Varelin gol najverovatnije neće ništa promeniti kada je plasman Portugalaca u pitanju...

Da bi otišli dalje, oni moraju da do vrha napune mrežu Gane i nadaju se da će Nemačka pobediti SAD, jer gol-razliku Amerikanaca i mogu (hipotetički) da nadoknade, Nemaca? Nemoguće...

Konkretno, evo rezultata koji bi odveli Portugalce dalje: Portugal - Gana 4:0, Nemačka - SAD 3:0. Da li biste uplatili novac na ovakav rasplet?

Što se tiče fudbala prikazanog po tropskih 30 stepeni Celzijusovih, drugi put smo videli da je američki tim sjajno fizički pripremljen i još bolje i zdravije motivisan od strane Nemca, Jirgena Klinsmana. Oni se ne predaju, pametno trče, napadaju s velikim brojem igrača i dobro se pozicioniraju i kada imaju loptu i kada je nemaju.

Portugalci? Ako je ono protiv Nemaca bilo neuračinljivo, bili su još i dobri s obzirom na ogroman broj povreda (selektor Bento napravio četiri od šest izmena prinudno). Porozni su na levoj strani što su skupo platili par puta, Ronaldo im je previše nervozan i željan gola, ali su opet uspeli da izbegnu eliminaciju.

Za sada... I sa ovim bodom, utisak je da su bili lošiji rival i da su premalo pokazali na Mundijalu, dok sve veći broj ljubitelja fudbala komentariše da bi ova grupa, hipotetički, bila zanimljivija sa Zlatanom Ibrahimovićem.

SAD: Hauard – Džonson, Kameron, Besler, Bizli - Bekerman, Džons, Bedoja, Bredli, Zusi – Dempsi.

PORTUGAL: Beto – Pereira, Bruno Alveš, Kosta, Almeida - Veloso, Meireleš, Mutinjo - Nani, Ronaldo - Postiga.

NAJAVA UTAKMICE:

Prosto ko pasulj!

Pobeda Sjedinjenih Američkih Država - idu dalje, Portugal ispada. Pobeda Portugala - i jedni i drugi imaju šanse da odu dalje.

Remi? Teoretske šanse za Portugalce u poslednjem kolu kada igraju sa Ganom.

Da li će ovo biti kraj za najboljeg fudbalera sveta, Kristijana Ronalda?




U prvom kolu veoma zanimljive Grupe G, Portugalci su doživeli debakl u duelu sa Nemačkom (0:4), a Amerikanci pobedili Ganu rezultatom 2:1. U međuvremenu, Nemačka Gana - 2:2.

Ovo bi trebalo da bude zanimljiva utakmica!

Selektor SAD Jirgen Klinsman ne može da računa na startnog centarfora Džozija Altidora, koji se povredio protiv Gane. Njegovo mesto u napadu zauzeo je Zusi.

S druge strane, Paolo Bento, uvrstio je u tim Kristijana Ronalda, koji vuče povredu, ali koji nije mogao da propusti spektakl u Amazoniji, u Manausu. Ronaldo očajnički pokušava da se dokaže na najvećoj sceni. Do sada je na svetskim prvenstvima šutirao ka golu 55 puta, dva puta lopta je stigla do mreže.

Prošli put kada su igrali Portugal i Sjedinjene Američke Države na Mundijalima bilo je 3:2 za "Jenkije" uz dva autogola (Južna Koreja i Japan, 2002. godina). Ukupno gledano, stvari su poravnate. Svako ima po dve pobede, uz jedan remi.

Gol razlika - 5:5.

Sudi Nestor Pitana iz Argentine.



TOK UTAKMICE:

1 - "USA! USA! USA!" Ori se stadionom "Arena Amazonija".

3 - Nekoliko sjajnih poteza Ronalda! Driblizni u nizu, publika je u transu.



5 - GOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Nani! Rutinski! Posle nekoliko čudnih poteza, pre svih Velosa, lopta je stigla na "drugu" stativu, gde je potpuno sam bio Nani. On je smireno primio loptu, pogledao Hauarda i rivala iz Premijer lige savladao udarcem pod prečku sa samo četiri metra udaljenosti.

Portugal je živ!




Odličan početak za naciju koja ima samo jednu pobedu u poslednjih sedam mečeva na Mundijalima...

9 - Uprkos vođstvu, lopta je i dalje konstatno kod igrača u crvenim dresovima. Klinsmanovi igraju u belom.

13 - DEMPSI! Blizu... Strelac gola protiv Gane u prvom kolu tukao je iz slobodnog udarca sa oko 22 metra. Bilo je za "levaka", ali je probao dešnjak, lukavo "oko živog zida". Nedovoljno precizno...

15 - Kakav borilački zahvat dvojice "kvarnića"! Nije prošlo dugo, samo 15 minuta igre, a sudarili su se Meirelješ i Bekerman! Ovaj sa krestom je pao na ovog sa dredovima i tu ga malo potkačio a nije morao i onda je ovaj sa dredovima iskoristio trenutak i udario laktom ovog sa krestom.



Nerešno 1:1, a da obojica pevaju što nisu isključeni.

16 - Neverovatno! Treća prinudna izmena u Portugalu za dve utakmice. Na prošloj Bento je morao da izvlači iz igre Alemidu i Koentraa, koji je završio Mundijal, ovog puta 15 minuta na terenu izdržao je Postiga.

Zamenio ga je Eder.

Kako su to trenirali Portugalci?

17 - DEMPSI! Ponovo. Ovaj vremešni napadač zauzeo je Altidorovo mesto u špicu i za sada je najopasniji u belom dresu. Ovog puta tukao je iskosa sa desne strane, ali je Beto istrčao i skratio ugao.




30 - Amerikanci su se oporavili od početnog šoka i u periodu od 20. do 30. minuta stvorili dve, tri neprijatne situacije pred golom Beta. Dempsi je bio izblokiran, a Bredli malo neprecizan.

32 - Huuuuuuuuuuj! Kakva bomba Džonsona! Beto je mogao samo da gleda. Da je išlo u gol bilo bi 1.1. Odličan udarac igrača Borusije iz Menhengladbaha...

Ako se ovako nastavi, daće ga Amerikanci.

35 - Portugal vodi, ali je Amerika bolji tim. Publika "vrišti" uglavnom kad je lopta u crvenoj zoni pred Betom, a to je jako čest slučaj u poslednjih 15 minuta.

TAJM-AUT! Prvi put na Mundijalima sudija traži pauzu za osveženje igrača. U Manausu je 30 stepeni, a pao je mrak.,

42 - NANI! Opet je pokušao strelac jedinog gola, ovog puta Hauard je pobedio. Ronaldo je vukao i vukao na kraju dao na stranu Naniju, koji je pucao iz prve, ali je golman Evertona i SAD bio na mestu.



Posle dugo vremena prilika za Portugal.

44 - RONALDO!? Pokušao je iz slobodnjaka sa, za njega, idealne pozicije sa oko 20 metara udaljenosti, ali nije prebacio gol, nego DVA gola.

45 - HAUARD!!! Šta uradi čovek!?

Počelo je ovako! Ronaldo je sa 25 metara poslao BOMBU koja umalo nije polomila stativu, posle čega se lopta odbila u polje pravo na nogu Ederu. Rezervista je probao iz prve da prebaci Hauarda, koji je bio "na podu", ali je veteran uspeo da ustane, da poskoči, pa doda još jedan "hop" kako bi vrhovima prstiju uspeo da prebaci loptu preko prečke.



Odbrana šampionata, za sada! Bravo!




POLUVREME: Portugalacima je pripao početak poluvremena i kraj. Sve ostalo Amerikancima. Rezultat i dalje 0:1. Odličan fudbal!




DRUGO POLUVREME:

46 - Nova izmena u Portugalu! Umesto Almeide na levom beku igraće Karvaljo.

50 - Ponovo pritiskaju Amerikanci, Beto brani i Brani.

57 - BREDLIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!? Šta promaši!? Majkl Bredli bio je sam na petercu, spreman da završi fantastičnu akciju cele ekipe, koja je izigrala kompletnu odbranu Portugala. Lopta je sa desne strane stigla loptu Bredliju na nogu, zahvaljujući Džonsonu, Beto je već bio savladan...




Između 1:1 i Bredlija stajao je samo Rikardo Košta.

I BREDLI JE TUKAO U NJEGA! Neverovatno! Ovo je jedna od najboljih prilika propuštenih na šampionatu do sad.

POGLEDAJTE SLIKU:



Amerikanci su bolji u drugom poluvremenu, nakon što su bili bolji rival i u većem delu prvog. Ali, gola nema. I nema.

Prošao je sat.

64 - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Bravo majstore! Kakva golčina Džermajna Džonsa!

Pa morala je jedna da uđe. Devet puta su tukli sa distance u prvom poluvremenu i nije vredelo. Ovog puta, na jednu odbijenu loptu iz kornera namestio se Džons, primio je, stao, pogledao, dao sebi for i plasirao loptu (ali prilično jako) u dalji Betov ugao.

Beto? Nije mogao ništa! Divan gol.




Sada Portugalci moraju...

66 - Na drugoj strani odmah šansa i opet Hauard. U jednom napadu dva puta je spasao svoju mrežu, svoj tim. Malo je nedostajalo da imamo 1:2 odmah.




Istorija kaže da neće doći "iks". Portugal nikada nije odigrao 1:1 na Mundijalima. Nunca.




P. S. Ronaldu baš ne ide.

A ni Englezima, koji se spremaju za oproštaj i gledaju mnoge "manje" fudbalske nacije kako se raduju... I igraju fudbal. Evo kako je to na Twitteru video bivši fudbaler Liverpula i mnogih drugih engleskih klubova, Sten Kolimor.




81 - GOOOOOL! ZA PREOKRET!

(Ofsajd nije bio)

Bilo kako bilo, priznat je! Amerikanci vode! Strelac kapiten Dempsi, koji je dao gol i u prvom kolu. On je telom uneo loptu u mrežu posle dodavanja Zusija, a svemu je prethodio novi "hiljaditi" prodor Džonsona po desnoj strani, gde Portugal nema odbranu.

Portugal ispada!




Četvrti gol Dempsija na osam mečeva na SP. Kapiten!




90 + 6 - NIJE KRAJ, VEĆ GOOOOL! Dok su mnogi smišljali najbolju foru za ispraćaj Ronalda kući, posle odlaska Španaca i Engleza, on je smislio potez koji ga je zadržao na turniru - asistirao je sjajno Vareli, koji je u punom trku uspeo da postigne gol za 2:2.

Par sekundi pre kraja...

Ovo je bolelo Amerikance o čemu svedoči i izraz lica Jirgena Klismana. Bilo kako bilo - divan meč!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC