• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Katenaćo" nije izdržao! Urugvaj izbacio Italiju!

Autor mondo.rs

Pogotkom Dijega Godina u 81. minutu, Urugvaj je pobedio Italiju 1:0 i poslao je kući! Ide u drugu fazu kao drugoplasirani! Kostarika - Engleska 0:0!

Još jedan svetski šampion i kandidat za osvajanje Mundijala u Brazilu stao je u prvoj rundi!
Reprezentacija Italije, lišena pomoći isključenog Klaudija Markizija, pakuje kofere već posle grupne faze!

Izabranici Ćezarea Prandelija pokušali su da u duelu sa Urugvajem osvoje neophodni bod, bez velike želje da napadnu rivala. Kada su bili blizu cilja, u 81. minutu, Dijego Godin pogodio je posle centaršuta Gastona Ramireza i poslao ih kući!

Urugvaj će u drugu rundu, zajedno sa prvoplasiranom Kostarikom, koja je istovremeno odigrala nerešeno bez golova sa Englezima.

U prvoj rundi nokaut faze, Kostarika i Urugvaj ukrstiće se sa pobednicima Grupe C (Kolumbija 6, Obala Slonovače 3, Japan 1, Grčka 1)

TABELA GRUPE D: Kostarika 7, Urugvaj 6, Italija 3, Engleska 1.

Italiji je za prolaz bio potreban bar bod. Pokušala je da ga osvoji defanzivnom igrom, bez izrazite želje da napadne protivnika i tako pokuša da pogotkom razreši dileme oko svog plasmana. Za to je kažnjena u finišu, koji je dočekala sa igračem manje.

Start Klaudija Markizija na Egidiju Riosu u 59. minutu, đonom, na nogu, primorao je glavnog arbitra Marka Rodrigeza Morena (Meksiko) da posegne za crvenim kartonom. Italijani su ostali u šoku, a i bez Marija Balotelija, koji je zamenjen početkom drugog poluvremena.

Najbolji igrač Urugvaja - Luis Suarez bio je najveća pretnja za Italijane. Odmah posle isključenja ozbiljno je zapretio Đanluiđiju Bufonu i primorao ga da reaguje. Nedugo potom je bez lopte ugrizao Đorđa Kjelinija i verovatno završio svoje učešće na Mundijalu.

U završnici utakmice, "Azuri" su pokušali da izbegnu eliminaciju, ali nisu uspeli da stvore izglednu priliku. Antonio Kasano ušao je u igru u 71. minutu, ali nije uspeo da uputi ozbiljan šut, kao ni Bufon u završnici, na centaršut Pirla.

Italiani, šampioni sveta iz 2006. godine, oprostili su se od Mundijala sa pobedom nad Engleskom u prvom kolu i minimalnim porazima od Kostarike i Urugvaja. Javnost je očekivala više, selektor Ćezare Prandeli najavljivao je više...

Urugvajci će imati priliku da ponove uspeh iz Južne Afrike, kada su igrali u polufinalu, eliminisavši Ganu u četvrtfinalu. Poređenja radi, i tada je žrtvu podneo upravo Suarez, odbranivši gol rukom i tako iznudivši penal, koji Afrikanci nisu iskoristili.

ITALIJA: Bufon - Kjelini, Bonući, Barzalji - Verati (od 75' Mota), Markizio - Darmijan, Pirlo, De Šiljo - Imobile (od 71' Kasano), Baloteli (od 46' Parolo)

URUGVAJ: Muslera - Kasere, Himenez, Godin, A. Pereira (od 63' Stuani) - Gonzales, Arevalo, Rodrigez (od 78' Ramirez) - Lodeiro (od 46' M. Pereira) - Suarez, Kavani

Istovremeno, u Belo Horizonteu, Engleska se oprostila od Mundijala remijem, a Kostarika "overila" prvo mesto osvojenim bodom.

Selektor "Albiona" Roj Hodžson poslao je na poslednju u Brazilu startnu postavu: Foster - Džons, Kejhil, Smoling, Šou - Lampard, Vilšir (od 73' Džerard), Milner (od 76' Runi), Lalana (od 62' Sterling)- Barkli - Staridž.

Potom je uveo u igru i Stivena Džerarda i pružio mu priliku da se oprosti od svetskih prvenstava.

Kostarika nije imala razlog da bude napeta, jer se već plasirala u narednu rundu. Odigrala je meč u sastavu: Navas - Dijaz, Miler, Gonzales, Duarte, Gamboa - Teheda, Borhes (od 78' Barates), Ruiz - Brenes (od 59' Bolanos), Kembel (od 85' Urenja).

Porazi engleske navijače nisu potpuno rastužili navijače doputovale sa Ostrva. Na stadionu su i pevaju legendarn, montipajtonovsko: "Always look on the bright side of life".

Njihovi zemljaci sa terena već su spakovali stvari za odlazak kući sa Mundijala na kome nisu ostvarili nijednu pobedu. Takođe su hteli više, kao što se i Kostarikanci sada neće zadovoljiti samo plasmanom u osminu finala i izvesnim duelom sa selekcijom koja neće biti "bauk".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC