• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TIP DANA: Honduras - Švajcarska

Autor mondo.rs

U Manausu od 22 časa na programu je repriza poslednjeg kola sa Mundijala 2010. u Južnoj Africi u kojem nije bilo pobednika. Ko će ovoga puta biti bolji?

Švajcarci su na Svetsko prvenstvo došli kao šestoplasirana ekipa na FIFA rang listi, ali nisu opravdali visok plasman igrama u prva dva kola. U prvom meču došli su do pobede nad Ekvadorom u sudijskoj nadoknadi, dok su zatim poniženi od Francuske sa 5:2.

U poslednji duel u grupi Švajcarska ulazi bodovno izjednačena sa Ekvadorom, ali i sa lošijom gol-razlikom. Ukoliko Ekvador ne savlada Francusku, Švajcarcima je dovoljna bilo kakva pobeda, dok će u slučaju ekvadorskog trijumfa biti primorani da jure i gol-razliku.

Sa druge strane, Honduras je možda od svih reprezentacija na turniru ostavio najlošiji utisak u prva dva kola u kojima je doživio poraze od Francuske i Ekvadora, ali usprkos tome još uvek ima šanse za prolaz u sledeću fazu takmičenja. Takav scenario nije baš najrealniji, jer osim ekvadorskog poraza Honduras bi morao poprilično uverljivo da slavi u večerašnjem meču.

Ove dve reprezentacije u identičnoj situaciji bile su pre četiri godine u Južnoj Africi, kada su takođe igrale međusobno u poslednjoj utakmici grupne faze. Završilo je tada rezultatom 0:0, što je značilo oproštaj obe ekipe od daljeg takmičenja.

Nemački trener na švajcarskoj klupi Otmar Hicfeld danas ne može da računa na Stiva von Bergena koji je zbog povrede na prošlom meču završio Mundijal, pa su kandidati da zauzmu njegovo mesto Filip Senderos i Fabijan Šar.

Honduras možda nije oduševio na prvenstvu, ali protiv Ekvadora su postigli gol, prvi na Mundijalima nakon 32 godine čekanja.

"Dobro poznajemo Švajcarce i njihovu igru, i svesni smo da nam neće biti lako. Šanse za prolaz nisu nam velike, ali nada umire poslednja i mi ćemo do kraja pokušavati", izjavio je Karlo Kostli, strelac tog istorijskog pogotka za Honduras.

U odnosu na prošli meč Honduras će biti jači za svog najboljeg igrača Vilsona Palasiosa, koji je odradio suspenziju.

Prognoza je da treba igrati na Švajcarce, odnodno tip 2. Pre četiri godine opekli su se baš protiv Hondurasa i ostali bez prolaska u osminu finala, pa je teško za poverovati da će opet da kiksiraju na isti način.

Prognoze svih utakmica potražite na portalu Dvoznak

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC