• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA U DRAMI: 7 miliona € ili nema takmičenja!

Autor mondo.rs

V. d. generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić otkrio je alarmantne podatke.

 ZVEZDA U DRAMI: 7 miliona € ili nema takmičenja! Izvor: MONDO

FK Crvena zvezda moraće u narednih mesec dana da pronađe sedam miliona evra (7.000.000) da bi mogao da se takmiči u sezoni 2014/15!

Ovaj alarmantan podatak otkrio je v. d. generalnog sekretara kluba Zvezdan Terzić tokom predstavljanja novog trenera Nenada Lalatovića, a sve na terasi VIP lože na "Marakani", jer na stadionu nije ni danas bilo struje, kao ni juče.

Konkretno:

- Do 6. jula Crvena zvezda mora da uplati na račun FIFA 980.000 evra zbog presuda koje su dobili Gžegož Bronovicki (800.000), Mirnes Šišić (120.000) i Kleo (40.000).

Ukoliko ne ispune ovu obavezu, FIFA će kazniti crveno-bele oduzimanjem ŠEST bodova na startu novog prvenstva. 


Ako Zvezda uopšte bude startovala, a startovaće pod sledećim uslovima:

- Do 15. jula, Crvena zvezda, da bi registrovala nove igrače pred Fudbalskim savezom Srbije, mora da izmiri i 1.500.000 evra, a još 2.400.000 evra da bi na istoj adresi dobila licencu za takmičenje u Superligi za sezonu 2014/15. U tu sumu od 2,4 miliona, spadaju i dugovi prema ostalim klubovima u zemlji, poput FK Rad, prema kojem Zvezda ima obaveze od skoro dva miliona evra.

Praktično, to su samo preusmerene obaveze koje je Zvezda morala da ispuni da bi igrala Evropu naredne sezone, što do određenog roka nije uradila, pa je usledila kazna UEFA.

Sada, visi licenca za takmičenje i u domaćem prvenstvu.

Vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da je klubu pod hitno potrebno sedam miliona evra ili preti izbacivanje iz Superlige Srbije.

"Javnost zna da imamo dug od 47 miliona evra, ali ukoliko se za mesec dana ne pronađe sedam miliona preti nam da ne nastavimo takmičenje u Superligi, a u igri je i oduzimanje bodova, minus šest", rekao je Terzić novinarima posle promocije novog trenera Nenada Lalatovića, koja je zbog isključenja struje na Marakani održana na tribinama stadiona.

"Kada dodamo na to blokadu računa od još dva miliona, funkcionisanje kluba dolazi u pitanje. Moramo da pronađemo novac", naveo je on.

Prema njegovim rečima situacija je alarmantna.

"Nestanak struje oslikava stanje u klubu, svi misle da je dug Zvezde virtualan kao kod Reala i Barselone, ali nije tako. Crvena zvezda može da dođe na korak da bude klinički mrtva. Ipak, kakvi god da su problemi, Zvezda ide na titulu", zaključio je Terzić.

Nešto kasnije, javila se i Elektrodistribucija Srbije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC