• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Južnoamerikanci, neko će morati i da plače!

Autor mondo.rs

Grupnu fazu Mundijala prebrodilo je pet od šest južnoameričkih selekcija. Ali, u polufinale mogu maksimalno dve...

"Kostur" nokaut faze Mundijala u Brazilu još nije kompletiran - ostala su još četiri upražnjena mesta - ali se mogu izvući neki zaključci i naslutiti neki interesantni parovi, čak i nakon osmine finala.

Subotnji program je takav da bi neko ko se tog dana uključi u takmičenje mogao da pomisli da gleda utakmice Kopa Amerike, a ne Svetskog prvenstva. Igraće Brazil - Čile od 18, a Kolumbija - Urugvaj od 22 časa.

Pobednici ta dva para "ukrstiće" se u četvrtfinalu, što znači da Južna Amerika već ima jednog sigurnog polufinalistu, ali i sigurne tri ekipe koje će do tada ispasti.

Peta od šest selekcija sa "zelenog kontinenta" u osmini finala (ispao je samo Ekvador) je Argentina, koja se 1. jula od 18 časova sastaje sa Švajcarskom.

Ako "gaučosi" opravdaju ulogu favorita, na sledećoj prepreci bi mogla da ih sačeka Belgija, koja će, kao gotovo izvesni osvajač grupe H igrati protiv drugog iz grupe G... što može da bude bilo ko!

Trenutno su na toj poziciji Amerikanci, ali mogu da budu i Nemačka i Gana, pa i Portugal, kao autsajder uoči poslednjeg kola. U četvrtak od 18 časova gledaćemo uzbudljiv rasplet, čiji nagoveštaj nam je pružio meč SAD - Portugal (2:2).

Mečevi osmine finala Holandija - Meksiko i Kostarika - Grčka zakazani su za nedelju 29. jun. Holandija je favorit posle tri pobede u grupi, Meksiko će pokušati da prekine čudnovatu seriju od pet eliminacija upravo u toj fazi SP, dok će plasman Kostarike ili Grčke u četvrtfinale biti događaj vredan proglašenja državnog praznika.

U poslednjoj četvrtini "kostura" za sada imamo par Francuska - Nigerija (30. jun od 18 časova), a istog dana od 22.00 mogli bi da se sastanu Nemačka i Alžir, Nemačka i Rusija... ili SAD - Alžir, SAD - Rusija?!

Izvesno je da domaćina, Brazil, put do finala vodi preko dve ekipe sa istog kontinenta, a zatim, možda, preko Francuske ili Nemačke.

Ako se sretnu u četvrtfinalu, "trikolori" i "panceri" pobudiće sećanja na "ludo" polufinale iz Španije 1982, odlučeno penalima posle 3:3 u 120 minuta igre.

U drugom polufinalu moguć je "klasik" Holandija - Argentina (finale 1978, četvrtfinale 1998), ali i komšijski okršaj Holanđana i Belgijanaca.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC