• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TIP DANA: SAD - Nemačka

Autor mondo.rs

U Resifeu će se od 18 časova sastati Nemačka i SAD. Najavljuju borbu bez "dilova", a šta Vi mislite, ko će dobiti meč za prvo mesto u grupi G?

Selekcija SAD je jedno od prijatnijih iznenađenja na Mundijalu. Očigledno su mnogi nepravedno podcenjivali CONCAF zonu, jer primer Meksika i Kostarike jasno govore kako ovo nije slučajno.

Protiv Portugala su u svojim rukama imali prolaz, ali su primili gol za izjednačenje u petoj minuti sudijske nadoknade. Za prolazak dalje im je teoretski dovoljan i bod, a mogu dalje i u slučaju poraza. Naime, konkurenti Gana i Portugal imaju samo jedan bod i igraju međusobno. Pobednik bi došao na četiri, pa bi tada odlučivala gol razlika. SAD ima 4:3, Gana 3:4, Portugal 2:6.

"Sigurno neće biti nikakvih dogovora. Nećemo se baviti takvim stvarima, uostalom nastupima na terenu smo pokazali da nam prljave igre nisu potrebne. Verujem u svoju ekipu i bavićemo se samo vlastitom igrom", izjavio je selektor SAD, Nemac Jirgen Klinsman.

Protiv Portugala je promenio sastav i to je dalo rezultata. Povredom Altidora, odustao je od igre sa dva klasična napadača. U vrh je postavio Dempsija, a sredinu je pojačao još jedni igračem. S obzirom na to da večeras ne mora da juri pobedu, za očekivati je da će doneti sličnu odluku. Mnogo pogleda upućeno je i u Kamerona koji je bio krivac kod oba portugalska gola, iako je njihov ponajbolji odbrambeni igrač.

Zanimljivo je za dodati kako u reprezentaciji SAD igra čak pet igrača (Bruks, Čendler, Džons, Džonson i Grin) koji su odrasli u Nemačkoj. Štaviše, svi osim Grina su i rođeni u toj zemlji.

Nemci su gotovo sigurni u prolaz dalje zahvaljujući gol-razlici. Gana bi uz svoju pobedu trebalo da nadoknadi i pet golova slabiju gol-razliku, dok je ona portugalska lošija čak za osam golova. Ipak, Nemcima nije cilj samo osmina finala, oni razmišljaju o tituli Svetskog prvaka. A, to ipak neće tako lako, barem ne prema prikazanom.

Ruku na srce, Nemci nisu oduševili do sada. Uverljiva pobeda protiv Portugala je delom došla kao posledica igrača više još od sredine prvog poluvremena, dok su protiv Gane na kraju i pomalo srećno uzeli bod.

Problem im očigledno predstavlja klima jer su fizički počeli da padaju kako se meč bližio kraju, a ni eksperimenti Joakima Leva sa sastavom nisu dali najbolje rezultate. Lam nije zadnji vezni, Boateng nije bek... ma koliko dobri i kvalitetni igrači bili.

Danas bi od starta trebalo da zaigra Švajnštajger umesto neraspoloženog Kedire. Lam i Boateng ostaće na svojim mestima, a spominje se i mogući ulazak Podolskog na mesto Gecea.

Prvo mesto u u grupi je veoma važno, jer gotovo sigurno donosi lakšeg rivala. Belgija će tamo verovatno biti prva, što znači da bi potencijalni protivnici bili Alžir ili Rusija (šanse Koreje su minimalne). 

Utakmicu sudi Uzbekistanac Irmatov. Sudio je Hrvatskoj protiv Meksika uz nekoliko grešaka na štetu Meksikanaca. Inače nosi epitet jednog od najboljih svetskih sudija, koji je prilično "lak" na kartonima.

Kada je reč o prognozi, treba igrati na Nemce, dakle tip 2. Uz sav respekt prema izdanjima Amerikanaca, Nemačka je ipak veliki favorit. Ne verujemo da će biti biti bilo kakvih nameštanja i kalkulacija, a maksimalan pristup jednih i drugih ipak ekipu Joakima Leva stavlja u bolju poziciju.

Prognoze svih utakmica potražite na portalu Dvoznak

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC