• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina: Spornu menicu potpisao Rabrenović

Autor mondo.rs

Sadašnji čelnici tvrde da je bivši gensek zloupotrebio ovlašćenja i potpisao bivšem potpredsedniku garanciju za 50 odsto od transfera Sergeja Milinković-Savića. Vuković kaže da je odluku o ugovoru doneo tadašnji Upravni odbor.

 Vojvodina: Spornu menicu potpisao Rabrenović Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Bura u Vojvodini se ne stišava. Naprotiv! Vatra koju je "zapalio" bivši potpredsednik kluba Dragoslav Vuković zbog prodaje Sergeja Milinković-Savića, samo se dodatno rasplamsala.

Naime, on je aktivirao menicu po kojoj bi sadašnje rukovodstvo trebalo da mu isplati 2,3 miliona evra na ime 50 odsto Sergejevog transfera, iako je cena njegovog odlaska u belgijski klub, zvanično, 850.000 evra.

Čelnici Vojvodine bili su u čudu kada su saznali za taj dogovor, a otkrili su i ko je potpisao tu spornu menicu.

"Ugovor i menicu, koju smatramo ništavom, između tadašnje Uprave i Vukovića, potpisao je 'najveći borac za legalitet' Radisav Rabrenović, tadašnji generalni sekretar kluba. Reč je o zloupotrebi meničnog ovlašćenja, jer je Vuković pre ostvarenja ugovora pustio menicu. Uostalom, sa pravnog stanovišta, ugovor je ništavan, a po njemu ispada da je Sergej prodat za pet miliona evra, a ne za 850.000 evra", izjavio je Božidar Beronja, sadašnji gensek novosadskog superligaša.

Vuković, na drugoj strani, naglašava da nije potpisao ugovor sa Rabrenovićem, nego da je o tome odluku doneo tadašnji Upravni odbor.

"Moje apele nisu hteli da saslušaju i zaista je simptomatično zašto su toliko žurili da završe posao. Smatram da je transferom od 850.000 evra Vojvodina oštećena i da novom predsedniku Zoranu Šćepanoviću, koji je izuzetno korektan, najbliži saradnici nisu predočili i objasnili svoje rabote. U njima ima i elemenata krivičnog dela, kao, recimo, otpuštanja zaposlenih u radnoj zajednici i još nekih stvari", rekao je Vuković.

On ističe da nije reč ni o kakvoj zloupotrebi, jer je, po ugovoru, uplatio 360.000 evra, a menica je sredstvo obezbeđenja. Takođe, naglašava da je u tom trenutku praktično spasao klub uplatom, jer bi posle tri neizmirene plate, svi fudbaleri bili slobodni.

"Zašto je nova Uprava požurila da proda Sergeja i to po ceni nižoj od njegove vrednosti? Bilo bi dobro da objasne taj potez i cifru od 850.000 evra kada je za Sergeja nuđeno 20 dana ranije čak 2,2 miliona. Namera je bila da sačekamo učešće Vojvodine u kvalifikacijama za Ligu Evrope i Sergejeve nastupe u reprezentativnom dresu posle kojih bi, dogodine, njegova cena bila pet puta viša. Opomenuo sam novu Upravu da to ne čini, tim pre što se i ja po ugovoru pitam o Sergejevom transferu", istakao je bivši potpredsednik kluba.

Vuković je objasnio i odakle potražnja od 2,3 miliona evra.

"Trenutna cena na tržištu za Sergeja Milinković-Savića je između četiri i šest miliona evra, i to će se pokazati i dokazati. To je razlog za 2,3 miliona evra", jasan je bio Vuković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC