• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dauda na "prozivci", ali ne i Mijailović

Autor mondo.rs

Nenad Lalatović okupio je 34 igrača na početku priprema za novu sezonu, u kojoj se na "Marakani" neće gledati evropski fudbal. Ciljevi - odbrana titule i afirmacija mladih igrača.

 Dauda na "prozivci", ali ne i Mijailović Izvor: MONDO

Fudbaleri Crvene zvezde u petak pre podne su okupljanjem na stadionu i upoznavanjem sa novim trenerom Nenadom Lalatovićem zvanično počeli pripreme za specifičnu sezonu koja je pred njima.

Na prvoj "prozivci" pojavila su se 34 igrača, među kojima i Abiola Dauda, ali zato nije bilo Nikole Mijailovića.

Nigerijski napadač zbog nezadovoljstva tretmanom najavljuje odlazak još od prošle zime, a činilo se da je situacija kulminirala kada je pre nekoliko dana uhapšen na aerodromu "Nikola Tesla" zbog isteka radne vize.

Međutim, Dauda se poneo profesionalno i stavio se na raspolaganje stručnom štabu.

KO JE SVE TU?

Predrag Rajković, Miloš Trkulja, Filip Manojlović, Nikola Karaklajić, Ljubo Nenadić, Darko Lazić, Nenad Milijaš, Nikola Đorđević, Nemanja Ahčin, Filip Kasalica, Stefan Čikić, Vukan Savićević, Vukašin Jovanović, Marko Grujić, Dušan Živković, Marko Marinković, Aleksandar Kovačević, Migel Arauho, Goran Gogić, Milan Jokić, Luka Jović, Darko Lazović, Novak Martinović, Lazar Mitrović, Ifeani Onjilo, Savo Pavićević, Marko Petković, Đorđe Rakić, Miloš Stojanović, Miloš Zukanović, Miloš Brajović, Mihajlo Ristić, Saša Cilinšek i Abiola Dauda

Na drugoj strani, iznenađenje je što na prvom treningu nije bilo iskusnog defanzivca Nikole Mijailovića, jednog od ključnih igrača u pohodu na šampionsku titulu.

Kasnije se, ipak, moglo čuti da će Mijailović ostati u Zvezdi i da se njegovo priključivanje ekipi očekuje u narednih nekoliko dana...

"Njemu je istekao ugovor i u ponedeljak ćemo razgovarati. Nadam se da će ostati u klubu", objasnio je Lalatović.

Kao što je poznato, srpski prvak je zbog finansijskih i organizacionih problema suspendovan na godinu dana iz međunarodnih takmičenja, tako da ni ovog leta neće igrati dugo čekane kvalifikacije za Ligu šampiona.

Teška situacija u klubu iz Ljutice Bogdana uzrokovala je ostavku predsednika Dragana Džajića i odlazak generalnog sekretara Miodraga Zečevića, samo nekoliko dana uoči starta priprema, a došlo je i do promene trenera.

Umesto Slaviše Stojanovića postavljen je Lalatović, koji je prošle sezone vodio Voždovac i kruševački Napredak.

Mladi strateg odmah je morao da se suoči sa odlaskom nekih od najboljih igrača crveno-belih u minuloj sezoni.

Klub su napustili prvi strelac lige Dragan Mrđa, iskusni Miloš Ninković i Nejc Pečnik, zatim Luka Milunović, koji nije nastupao tokom proleća, kao i rezervni golman Miloš Vesić. Otišao je i slovenački štoper Dejan Kelhar, nakon što mu je istekao ugovor.

Da li je tu kraj? Verovatno ne...

Izvor: MONDO
"Jedno je sigurno, a to je da ćemo jako teško zadržati Daudu i Lazovića, iako bih ja to voleo", jasan je Lalatović.

"Čeka nas težak posao, ali cilj Crvene zvezde je dobro poznat, a to je odbrana titule. Ne mogu ništa da garantujem, osim da ćemo dati sve od sebe u tom pokušaju. Uz to ćemo gledati da afirmišemo neke mlade igrače, jer mislim da Zvezda jedino tim putem može da stane na noge, za dve do tri godine".

Nenad Lalatović imao je i poruku za potencijalna pojačanja.

"Kao što sam rekao na promociji - igrači koje budemo dovodili moraju biti svesni da se za Zvezdu igra srcem, a da će pare zaraditi ako se dokažu i odu u inostranstvo".

ŽIGIĆ I LUKOVIĆ

"Oni jesu moje velike želje, pošto je Nikola Žigić slobodan igrač, a Aleksandar Luković će to biti od 1. avgusta. Videćemo da li je to i izvodljivo", izjasnio se trener Zvezde o mogućim atraktivnim pojačanjima.

 Stručni štab nije pretrpeo velike promene, ali će ih biti u narednim danima.

"Ostali su trener golmana Srđan Maksimović i pomoćni trener Bratislav Živković. Došao je Dragan Šarac, moj dugogodišnji saradnik i takođe bivši fudbaler Zvezde. Biće uskoro još nekih promena, o kojima ne bih sada govorio".

Crveno-beli će do 5. jula trenirati u Beogradu, a potom putuju u Sloveniju, gde će tokom devet dana imati dve provere. Od 15. jula biće u Belgiji, gde imaju zakazane prijateljske susrete sa Genkom i Mehelenom, nakon čega sledi novi odlazak u Sloveniju.

Generalna proba zakazana je za 2. avgust u Beogradu, ali ime protivnika još nije poznato.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC