• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA šikanira Suareza, Maradona protestuje

Autor mondo.rs

Svetska fudbalska federacija naložila je suspendovanom napadača da napusti hotel u Rio de Žaneiru, u kome je smeštena reprezentacija Urugvaja.

Luis Suarez, koji je udaljen iz fudbala na četiri meseca jer je na meču protiv Italije ugrizao Đorđa Kjelina, ne sme više da bude sa saigračima ni u hotelu!

Disciplinska komisija FIFA nije imala milosti prema Urugvajcu, koji je već bio kažnjavan za isti prestup, u slučajevima Otmana Bakala iz PSV Ajndhovena, odnosno Branislava Ivanovića iz Čelsija.

Međutim, ako su suspenzija i novčana kazna logična sredstva borbe protiv nesportskog ponašanja, nije najjasnija poenta zabrane prisustva utakmicama, a sada i proterivanja iz ekipe, koja se priprema za okršaj osmine finala SP protiv Kolumbije (subota, 22.00).

Sve neodoljivo podseća na slučaj Viktora Troickog, kome je ITF u sklopu suspenzije zabranila da gleda Dejvis kup mečeve protiv Kanade i Češke.

Nije iznenađenje što je u zaštitu Suareza među prvima ustao legendarni Dijego Armando Maradona, koji je gostujući u jednoj TV emisiji nosio majicu sa natpisom "Mali Luise, uz tobe smo".

Šampion sveta sa Argentinom 1986. godine poistovetio je kažnjavanje Suareza sa slanjem u zloglasni zatvor Gvantanamo.

"Zašto takva odluka? Da li je neko ubijen? Pa, to je fudbal, to je sudar temperamenata... Neka ga pošalju u Gvantanamo", ironično je poručio Maradona.

"Suareza ne treba kriviti zbog reakcije, jer je ona sastavni deo igre. Kazna koju mu je FIFA izrekla je sramotna. Oni ne razumeju osećanja običnih navijača", dodao je Argentinac, koji se ranije požalio da mu je FIFA onemogućila ulazak na Marakanu, na meč prvog kola protiv Bosne i Hercegovine.



Suarez je u četvrtak uveče trebalo da se vrati u Montevideo, među navijačima na aerodromu našao se i predsednik države Hose Muhika, ali je naknadno saopšteno da golgeter Liverpula nije ni krenuo na put i da se još nalazi u Brazilu.

"Osećamo se kao da je Urugvaj izbačen sa Mundijala", rekao je predsednik fudbalskog saveza Vilmar Valdes.

Podsetimo da se Suarez u poslednjem trenutku oporavio od operacije kolena i da je posle propuštenog meča protiv Kostarike dao oba gola u pobedi nad Engleskom 2:1.

Urugvaj je pogotkom Godina savladao i Italiju (1:0) i tako se plasirao u "nokaut" fazu SP.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC