• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" bi da Pape ostane selektor

Autor mondo.ba

Debitantski nastup reprezentacije Bosne i Hercegovine na svjetskim prvenstvima za neke je bio uspješan, za druge ne. Glavnog "krivca" za ranu eliminaciju mnogi vide u selektoru Safetu Sušiću. Ali, ne i reprezentativci.

Bosna i Hercegovina je u grupi sa Argentinom, Nigerijom i Iranom osvojila tri boda, što nije bilo dovoljno za plasman u eliminiacionu fazu turnira.

Minimalni porazi od Argentine (1:2) i Nigerije (0:1), te neutješna pobjeda protiv Irana (3:1) označili su kraj nadanja "zmajeva" da mogu proći grupu i ući među 16 najboljih selekcija na Mundijalu.

Sada slijede detaljne analize, iako su još nakon neubjedljive igre i neuspjeha protiv Nigerije, svi "poznavaoci" fudbala "razapeli" selektora Sušića i njega označili kao glavnog krivca za ranu eliminaciju.

Ipak, većina reprezentativaca ne slaže se sa ovim tvrdnjama i rado bi prihvatila da Pape i ubuduće sjedi na klupi "zmajeva".

"Napravili smo pomak u ovim kvalifikacijama. Ne samo plasmanom na Svjetsko prvenstvo, već smo i ovdje u Brazilu pokazali da imamo potencijal. Mislim da je to zasluga Safeta Sušića i nas igrača. Nemam ništa protiv, u stvari, volio bih da nastavimo sa istim selektorom u novim kvalifikacijama. Imamo ne baš laganu grupu, ali se može proći. Ako mene pitate, ja sam za Sušića", izjavio je za golman reprezentacije Asmir Avdukić "Dnevni avaz".

Slično razmišlja i Miralem Pjanić.

"Ja sam sa Sušićem imao korektan i profesionalan odnos. Nemam nikakvih zamjerki. Naravno da ja ne odlučujem ko će biti selektor, ali volio bih da Safet ostane. Međutim, o tome odlučuje predsjednik sa svojim saradnicima. Meni je važno da smo u Brazilu pokazali da imamo perspektivan tim. U narednim kvalifikacijama ćemo biti još bolji", poručio je veznjak Rome.

Na potezu su sada čelnici Fudbalskog saveza BiH, koji imaju zadatak da odluče da li će Pape predvoditi "zmajeve" i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, ili će kormilo reprezentacije preuzeti neko drugi.

Šta vi kažete?

Anketa

Da li Safet Sušić treba da ostane selektor BiH?

  • Da

    80.95% (34)

  • Ne

    19.05% (8)

Da li Safet Sušić treba da ostane selektor BiH?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC